Те пристигнаха в Софийския градски съд на заседание, на което

...
Те пристигнаха в Софийския градски съд на заседание, на което
Коментари Харесай

Битата от акушерка Никол – с отключена епилепсия след травмите

Те дойдоха в Софийския градски съд на съвещание, на което Ковачева изиска мярката й " домакински арест " да бъде сменена с по-лека, написа " 24 часа “.

Съдебно-медицинската експертиза по делото против Емилия Ковачева сочи, че новородената Никол е била удряна с юмруци и най-вероятно – бутилка, като това е довело до увеличаване на главичката й от 34 на 37 см. Новороденото плачело мъчително и последователно спряло да се храни, развило и анемия.

Ковачева се оправда за следващ път през днешния ден, че имала болести на щитовидната жлеза, развила и психическа меланхолия. Освен това, фамилията й нямало приходи, защото родителите й били с ниски пенсии.

Съдът обаче не се трогна и отхвърли да промени домашния й арест.

Магистратите показаха, че Ковачева е наказана на първа инстанция на 18 години затвор за тежко съзнателно закононарушение, какъвто е опитът за ликвидиране на Никол.

Акушерката не е арестувана в ареста, точно поради това да поставя грижи за здравето си, сподели арбитър Владимир Астарджиев.

Мотивите към 18-годишната присъда на Ковачева ще бъдат подготвени до дни, което ще отпуши опцията делото да иде на втора инстанция.

По време съвещанието стана ясно, че акушерката се е отървала от 2 парцела на свое име, откакто получила обвиняване от прокуратурата.

Единият бил апартамент в София.

С този ход най-вероятно тя желае да се измъкне, с цел да не заплати обезщетение на родителите.

Магистратите на първа инстанция я осъдиха на 400 хиляди лева обезщетение.

" Няма значение дали Ковачева е под домакински арест или на море. За нас е значимо делото да завърши с влезнала в действие присъда и тя да отиде в сливенския затвор ", сподели бащата на Никол.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР