Те предоставиха и формулярите, които в момента се лансират от

...
Те предоставиха и формулярите, които в момента се лансират от
Коментари Харесай

Скандално! Чрез БАБХ тайно се пробутват на превозвачите нови фирми за контрол на плодовете и зеленчуците

Те предоставиха и формулярите, които сега се стартират от държавната институция. В същото време БАБХ приключи контракта с компания “Евролаб 2011”, която държи лабораторията за проучване на влизащите от южната ни съседка храни. Оправданието за основания безпорядък на границата е, че страната желае да поеме активността. Тази теза, обаче се пропуква, откакто на превозвачите са били раздадени преди дни подготвени и еднотипни формуряри, да подписват контракти с неразбираемо по какъв начин определени компании. А те са три: “Любимец 13” ЕООД, “Евромар Строй” ЕООД и “Крис Спед Лоджистик” ЕООД.

Първата компания се съставлява от Бранимира Милкова, като седалището й е в Русе. Предмета на активност е търговия на едро и дребно. Прави усещане, че капитала на сдружението е 10 лв..

“Евромар Строй” ЕООД е профилирано сдружение за осъществяване на строителна активност. Никъде не е посочено, че има има опит в областта на храните. Представител, съгласно Търговския указател, е Адриан Тодоров, а седалището е в столичния кв. “Стрелбище”. Разполага с капитал от 500 лв..

Третото сдружение - “Крис Спед Лоджистик” ЕООД е записано в Хасково. Разполага с капитал от 2 лв.. Наши източници описаха, че през вчерашния ден от името на компанията на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево” се е появил човек с прозвището Сливата. Хората, обаче били сюрпризирани, защото се коментирало, че има престъпна регистрация. Според регистрите, компанията се съставлява от Красимира Георгиева.

Шефът на лабораторията Васил Димитров от няколко дни сигнализира, че страната прави всичко допустимо, с цел да постави непозволено ръка върху бизнеса му. Информира, че олигарх е изискал да заграби активността, само че след отвод, се е заканил да впрегне цялата мощност на страната, с цел да го смачка. Дни по-късно неприятностите с институциите стартират, а за похлупак, активността му се приключва със заповед на БАБХ от 20 май т. година

Работещи на граничния пункт считат, че хаосът с тировете, откакто Агенцията пое контрола по осъществяване на пробите, се прави преднамерено. Идеята, считат те, била да се покаже, че страната не може да овладее процеса и по тази причина ще даде отново активността, само че на други частни компании, определени по неразбираеми правила и критерии. Именно това навежда на мисълта, че се рекетира един бизнес, с цел да се даде път на други играчи.

Хаос и през днешния ден

Днес още веднъж на място са струпали над 700 тира с плодове и зеленчуци. Държавата към този момент желае на водач по 500 лв.,за да се разтоварят по 2 касетки с артикули, които да бъдат изследвани. Някои от водачите отхвърлят да броят тази сума, която до неотдавна е била с 50 евро по-малка. Има случай, при който е издадена фактура за дадени 500 лв., само че камионът даже не е бил разпломбиран. Това значи, че надзор въобще не е бил осъществен. За този и сходни случаи към този момент е сезирана Европейска комисия.

Днес рано сутринта зам.-министърът на земеделието Иван Христанов се появи на пункта, с цел да види за какво и по какъв начин е зародил този безпорядък. Идеята на БАБХ е била да хвърли виновността върху настоящата до неотдавна лаборатория. Не се получило, защото точно шефът Васил Димитров алармирал авансово ръководещите за упования пъкъл.

Христанов този следобяд се среща с представители на турската страна, с цел да се откри излаз от рецесията. Тя се организира на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево”, само че от страната на Турция.

Изпратените ни от превозвачите контракти, които са стартирани от представители на БАБХ:
.

.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР