Те попаднаха в селекцията на английския национален отбор след положителното

...
Те попаднаха в селекцията на английския национален отбор след положителното
Коментари Харесай

Младите лъвове на Англия са готови за най-високия скок

Те попаднаха в селекцията на британския народен тим след позитивното му показване на Мондиал 2018 и са призвани да създадат крачката оттатък прокълнатите полуфинали на огромни шампионати, може би още на Евро 2020, в случай че отборът се класира. „ Франс Футбол” ви показва младите лъвове на Англия – новите джокери, към които нищо чудно да се добави и още едно име. Роденият голаджия Риан Брюстър се лекува една година от тежка травма, но е напълно покрай завръщането си на терена и се употребява с голямото доверие на Юрген Клоп в Ливърпул.

ДЖЕЙДЪН САНЧО

В лицето на Джейдън Санчо страната има едно от най-големите обещания в света на футбола. Нему се гледаше като на освен това от огромна вяра, само че с отиването му в Борусия (Дортмунд) бяха разрушени на пух и прахуляк и най-смелите прогнози за скоростта на развиването му. След първи сезон на пригаждане към клуба и Бундеслигата той покори Германия и с 12-те си асистенции е най-решаващият подавач в шампионата, към което добави и 8 гола. Простичко казано, Санчо способства за съвсем 2/3 от головете на своя тим в елитния ешалон. Той е и най-хубавият дрибльор в Бундеслигата (3,2 сполучливи на мач).

Отвъд цифрите обаче се крият най-ценните индикатори за качествата му. Роденото в Южен Лондон крило изпъква със своя жанр на игра, с опциите си да преодолява своите противници със забележителна лекост. Това го слага на най-високото равнище измежду младите дарования в международния футбол и всички най-големи клубове към този момент са оформили опашка за подписа му. А единствено като се сетим, че BVB го притегли за едвам към 10 млн. евро… Същински подарък от небесата.



КАЛЪМ ХЪДСЪН-ОДОЙ

Неговият е най-енигматичният случай в цялата плеяда. Одарен с голям гений, Калъм Хъдсън-Одой въпреки всичко рядко стартира титуляр за Челси, макар че тимът не изживява най-хубавите си времена, а съперниците на младока – Педро и Уилян, разочароват. Крилото чака търпеливо своята опция и наподобява изцяло подготвен да я грабне. Докога обаче ще има това биволско самообладание?

Байерн (Мюнхен) поде през януари атака за покупката му, но „ сините”, най-малко към този момент, удържаха фронта. Тъй че въпросът е следният: по какъв начин да се обещае на играча игрово време в бъдеще, с цел да бъде уверен да остане, откакто досега има единствено 119 изиграни минути и 6 появи в игра в Премиър Лийг, нито една като титуляр? Крайно незначително за изгряваща звезда.

Лига Европа наподобява избавителният пояс и утешителната премия за Хъдсън-Одой. Там той има 4 гола и 2 асистенции. Както и националният тим. Гарет Саутгейт не се тревожи от дребните благоприятни условия за изява на суперталанта в ПЛ и го повика за първи път при мъжете.



РАЙЪН СЕСЕНЬОН

Въпреки че е единствено на 18 години, Райън Сесеньон кара своя към този момент трети сезон като титуляр на мъжкото равнище с впечатляващите 23 гола и 16 асистенции. Лондончанинът завоюва промоция в Премиър Лийг със своя Фулъм предходната година след чудесно показване. Дебютира в професионалния футбол едвам 16-годишен и сподели учудваща зрялост за нежната си възраст. Все още не може да се приспособи изцяло към свръхвисоките условия в елитния ешалон, въпреки че не стопира да демонстрира признаци на своя гений. Ако продължава да пораства в същото движение, надали ще се задържи още дълго в съвсем несъмнено изпадащия назад в Чемпиъншип Фулъм. Има преимуществото да може да играе по целия ляв фланг – и като бек, и като халф, и като крило. Това лято за него се чака да е горещо.

ААРЪН УАН-БИСАКА

Няма по какъв начин Саутгейт скоро да не повика тази канара в отбраната на Кристъл Палас, който е мечтан и от ДР Конго за национал. За момента обаче Аарън Уан-Бисака е зад Кайл Уокър, Киърън Трипиър и Трент Александър-Арнолд в реда за десен бек на Трите лъва и ще би трябвало да се пребори за изкачването си в йерархията.

Представянето му в Премиър Лийг сигурно ще му помогне. Той играе на непрекъснато чудесно равнище всяка седмица, безпределно бърз и деен в офанзива и съвсем неизпълним в защита. На своите 21 години има още много неразкрит капацитет и е наблюдаван изкъсо от някои от най-високо класираните клубове в лигата. Изглежда единственият от Палас с шансове да заиграе в гранд.



ДЕКЛАН РАЙС

Англия се пребори с Ирландия, с цел да го има в своя състав. Деклан Райс има три мача за младежките равнища на страната, само че все другарски, което накара ФИФА да постанови, че играчът още има правото да направи финален избор кого да съставлява на терена.

Историята обаче не завършва дотук. Само преди няколко дни полузащитникът бе определен за най-хубав млад състезател на годината на Ирландия, но не отиде да си вземе премията на церемонията в Дъблин. Съвсем скоро по-късно бе извикан от Гарет Саутгейт, с цел да пази фланелката с Трите лъва на гърдите.

Всички тези кавги не пречат на Райс да продължава да пораства и да се развива стремително. През този сезон той е несъмнено най-впечатляващият футболист на симпатичния Уест Хам Юнайтед на Мануел Пелегрини. Веднага след последния съдийски сигнал на мача с „ чуковете” мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп мигновено изтича на терена, с цел да поздрави младока първи от всички. Германецът схваща от положителни играчи – Райс е в положение самичък да затваря подстъпите към отбраната на своя тим и в това време да управлява темпото с разнороден набор от подавания.



ФИЛ ФОУДЪН

Малкото протеже на Джосеп Гуардиола стартира постепенно, само че несъмнено да се насочва към върха с екипа на първенеца Манчестър Сити. Макар че към момента не е започвал титуляр в Премиър Лийг, Фил Фоудън сподели големия си гений в 10-те си мача като запаса в шампионата, както и в куп други за вътрешните купи и даже в Шампионската лига, където дебютира против Хофенхайм в груповата фаза.

Автентичен артикул на Сити, някои експерти го сочат за бъдещия правоприемник на Давид Силва. Остава да се види дали Гуардиола възнамерява да употребява младока по-често в кратковременен проект, откакто изясни няколко пъти пред медиите, че на дребното му украшение е нужно още време, с цел да разкрие цялостния си голям капацитет. Тъй че Сити би трябвало да внимава да не се повтори епизодът с Джейдън Санчо, който при неналичието на вероятност за бързо развиване в Англия избра доброволното заточение в Германия.
Жереми Доктьор, „ Франс Футбол”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР