Те почистват града си - доброволно и тичешком. Става дума

...
Те почистват града си - доброволно и тичешком. Става дума
Коментари Харесай

Плогинг - да събираш боклук доброволно и тичешком

Те почистват града си - непринудено и бегом. Става дума за една напълно нова шведска самодейност, която сплотява тичането за здраве и събирането на отпадъци. Екип на DW се срещна с "плогъри " в Стокхолм.

Ерик Хус е измежду първите плогъри. „ Вярвам, че можем да бъдем образец за останалите хора “, споделя той.

Новата дума "плогинг " сплотява глаголите "събирам " и "джогвам ". Плогингът към този момент се трансформира в същински фитнес шлагер. Идеята хрумва преди няколко месеца на запалени по спорта и екологията шведи.

„ В началото хората малко се гнусяха да събират непознатите отпадъци. Важното е един път да преодолееш себе си. Тогава към този момент всичко е наред “, счита Фредерик, един от запалените по концепцията.

В самодейността се включват и доста младежи. За множеството от тях е значимо да се поддържа природата чиста. Дори това занятие им е прелестно.

Плогингът е потребен както за околната среда, по този начин и за здравето. Организаторът Ерик Хус обаче желае да притегли още повече публично внимание. „ Хората към този момент се възпламениха. В цяла Швеция проведоха 80 плогинг акции. Всяка седмица чуваме и за нови “, споделя той.

Вижте видео ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР