Те обикалят с пушки из улиците на Америка и стрелят

...
Те обикалят с пушки из улиците на Америка и стрелят
Коментари Харесай

Тъмни сили искат да наложат социализъм в САЩ

Те обикалят с пушки из улиците на Америка и стрелят по стачкуващи. Кланят се на Тръмп и са уверени, че тъмни сили желаят да го смъкват от власт. В Съединени американски щати има към 300 цивилен отряди. Защо са толкоз известни?

Заварваме Питър Диас на скришен стрелкови полигон в една гора на федералния щат Вашингтон. Около 38-годишният мъж се е събрала дребна групичка негови съидейници. Диас е лидер на гражданския отряд " Американски вълци ". Наоколо ехтят изстрелите от автоматизираните оръжия, разчува се аромат на прахуляк и тестостерон. Диас раздава визитни картички и непроменяемо повтаря: " За положителните момчета ".

" Добрите ", съгласно него, са американските патриоти, които се възхищават на Доналд Тръмп, на неговата политика и увереност, и несъмнено, застават напълно зад записаното в конституцията право за приложимост на оръжие. Диас желае да завоюва тези " положителни момчета " за своята идея и за своята дребна войска от доброволци.

Тъмни сили желали да смъкват Тръмп

Според проучване на Southern Poverty Law Centers, през 2019 в Съединени американски щати е имало 281 сходни милиции, с наклонност към повишаване. Общото сред тях е близостта до Тръмп, отхвърлянето на обичайните медии и склонността за приложимост на оръжие. Тъкмо последното крие голяма заплаха, предизвестяват социолози и историци. Седмици преди президентските избори, атмосферата в страната е нажежена, а военизираните отряди се смесват с участници в антирасистки демонстрации и нерядко стартират да стрелят по тях.

Питър Диас е основал " Американски вълци " преди три месеца със 180 000 $ от персоналните си средства. Той обаче не обича да се приказва за " цивилен отряди ", " опълчение " или " милиция ", тъй като сходни думи плашели хората. Вместо това 38-годишният бизнесмен приказва за " политическо придвижване от средите на обществото ".

Започне ли да изяснява своите цели, Питър Диас се губи в общи приказки и тайни теории. Казва, че желал да " избави Америка ", тъй като " тъмни сили " желали да смъкват държавното управление с прелом и да открият социализъм.

След това протяга ръка към своята АK-47 - прословутия автомат " Калашников " руско произвеждане и изстрелва няколко патрона. Диас не крие възхищението си от оръжието. Нищо, че става дума за оръжието на някогашния съсловен зложелател, чиято социалистическа политика, съгласно него, е най-голямата опасност за Америка. По-важно за него в тази ситуация е друго: " Толкова положителни оръжия в наши дни към този момент не създават ", споделя Диас, сочейки към руския автомат: " И в калта да го хвърлиш, отново ще стреля ".

Сред присъстващите на полигона има някогашни бойци, един студент и един афроамериканец. Питър Диас не желае да го считат за белокож расист - той самият е наследник на незаконни имигранти от Мексико.

Полицията е признателна на гражданските отряди?

Колко огромна е заплахата от военни конфликти на расова основа в Съединени американски щати, стана ясно в края на август в Кеноша, щата Уисконсин. След като служител на реда беше прострелял афроамериканеца Джейкъб Блейк, Кеноша се трансформира в средище на напрежение и демонстрациите под мотото " Black Lives Matter " (Животът на тъмнокожите е от значение). Имаше всеобщи митинги, някои стачкуващи даже подпалиха здания, други разграбваха артикули от магазини.

Тези събития в допълнение укрепват вярата на хора като Питър Диас, че сходни митинги са дело на престъпни детайли. Оттогава насам в Кеноша патрулират без да пита цивилен отряди като " Кеноша Гард ", които носят бронирани жилетки, камуфлажни униформи и автоматизирани оръжия. А на видеозаписи, направени на смарт телефон, може да се види по какъв начин служители на реда им благодарят и им раздават вода. Под сурдинка се приказва, че в американската полиция високо ценят помощта на въоръжените цивилен милиции.

Диас: " Протестиращите желаят да разрушат нашия метод на живот "

Отрядът на Питър Диас кръстосва Америка с голяма черна лимузина " Мерцедес ", върху която с едри букви е изписано " Американски вълци ". Мъжете настояват, че вземат участие в " задачи за запазване на мира ", по време на които се грижели за реда и правото. Когато преди време стачкуващи от " Black Lives Matter " пристигнали за улично шествие в Олимпия, родния град на Диас, той и неговите хора почнали да стрелят напряко против хората. За Питър Диас протестиращите се пробват да дестабилизират държавното управление и да разрушат " нашия метод на живот ".

Самият Диас споделя, че е подготвен да разпръсква демонстрациите, стига да разполага с повече хора и повече оръжия. За идващото си посещаване в Портланд той явно към този момент се е погрижил. В Туитър гордо показва най-новата си облага - камион с вградено водно оръдие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР