Те ни обясняваха, че ние си измисляме проблемите, че няма

...
Те ни обясняваха, че ние си измисляме проблемите, че няма
Коментари Харесай

Мартин Димитров и Методи Андреев с коментар за „Магнитски“ и ББР

Те ни обясняваха, че ние си измисляме проблемите, че няма потребност от правосъдна промяна, че в България всичко е било наред. Е наред ли е? Заради неналичието на работеща правосъдна система, ние сме по този начин небогати. Без правосъдна промяна ни е ще останем последни в Европейски Съюз. България по отношение на Румъния има 33% по-нисък приход за една година, а по отношение на Гърция- 147% по-нисък приход. Неработещата ни прокуратура ни води до беднотия.

С сътрудника Методи Андреев и Петър Славов от „ Групата за напън “ питаме ББР през 2016 година какви заеми са давали на дребни и междинни предприятия. ББР тогава въпреки всичко е спазвала някакво минимално възпитание. Идва ковид- рецесията и тъкмо тогава те форсират кредитирането на огромни компании. Всички са свързани с който би трябвало. Тогава ги предупредихме, че би трябвало да кредитират дребни компании.

Има универсално решение - да се одобри таван за заемите. По-големи заеми не би трябвало да има. Много прекрасен въпрос е дали ще бъдат върнати сегашните заеми и какви са обезпеченията. Оказа се, че лихвите не са доста високи. Има ли гаранции за връщането на тези заеми? Да не се окаже, че за дребните компании, лихвите са били по-високи за разлика от специфичните компании.

Методи Андреев също се включи в диалога:

България си има към този момент нов народен празник. Ако мъничко най-малко имат възприятие за отговорност пред страната, Гешев, мутрата от Банкя, цялата тайфа, която ни докара до този неприличен акт, тези хора на следващия ден би трябвало да си дали оставките.

Ако тези хора не влязат в пандиза, нашата държавност, вечно ще бъде компрометирана. Действащ политически водач е подкупван. Днес този водач е бил при Херо Мустафа. Той е с чекмеджетата, кюлчетата, Мата Хари. Всичко си идва на мястото.

Менда Стоянова ни извика през 2016 г един ден и сподели да питаме правилно ли е, че „ Слънчев ден “ н Георги Гергов е взела към 60 млн. лв. от ББР. Тя ни помоли да бъдем конфиденциални. Менда към оня миг беше член на Поитбюро на ГЕРБ. Явно тя се е тормозила. Въпросът е дали тя се е страхувала политически. Откъде тя по това време ще знае на кого ББР е дала заем. Това нали е банкова загадка. Твърде евентуално е в политически кръг на ГЕРБ да са обсъждали заемите.

При ББР виждаме синдрома КТБ. Държавата обра КТБ. Апетитът идва с яденето. Те са почнали с ББР по същия метод. Тези не престават трети-четвърти ден да се вършат на забавни да не дават информация на своя принципал. Те не дават на нас доклад. Това е неуместно. Най-малкото би трябвало да бъдат уволнени. Но „ Гешев е срам “ не желае да работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР