Те не планират да спрат да подкрепят Киев в конфронтацията

...
Те не планират да спрат да подкрепят Киев в конфронтацията
Коментари Харесай

Републиканците искат да пренапишат плановете за разходи на Пентагона в посока „повишение“

Те не възнамеряват да спрат да поддържат Киев в борбата му с Москва

След като откриха надзор над Камарата на представителите, републиканците се готвят за инспекция на активността на Пентагона. Според контрольора на Пентагона Майк Маккорд такива екстравагантни начинания на администрацията на демократите като създаването на бронежилетки за дами и летни армейски униформи за бременни дами са остро подложени на критика. Коментаторът на Fox News Тъкър Карлсън се подиграва на Байдън: „ Така че... бременните дами ще се бият в нашите войни. Това е насмешка с американските военни “.

Висшият републиканец Майк Роджърс от Алабама, който ще ръководи Комитета по въоръжените сили през идната година, сподели, че „ републиканците се стремят да държат администрацията на Байдън виновна за корист с запаси на Министерството на защитата за осъществяване на начинания, които нямат нищо общо с националната сигурност “.

Републиканците имат намерение да уредят нещата и с помощта, която Пентагонът оказва на Украйна. Марджъри Тейлър Грийн, член на Републиканската партия, разгласи в своя Twitter (блокиран в Руската федерация) резолюция, предлагаща одит на средствата, отпуснати на Украйна.

„ Трябва да ревизираме всеки $ на американски поданик, изпратен в Украйна. Американците заслужават да знаят за какво администрацията на Байдън и Конгресът са толкоз заинтригувани да финансират граничната сигурност на Украйна, а не на личната си страна “, сподели Марджъри Тейлър Грийн. Както знаете, администрацията на Джо Байдън към този момент даде на Киев повече от 20 милиарда $ военна помощ, към 10 милиарда $ филантропична помощ и към 13 милиарда $ икономическа поддръжка.

Републиканците също са обединени в желанието си да пренапишат проектите за разноски на Пентагона нагоре. Те, както отбелязва Politico, настояват, че бюджетът на администрацията няма задоволително средства, с цел да се опълчи на Китай и Русия.

Както оповестява The Hill, инспекторите са разгледали 3,5 трилиона $ активи на Министерството на защитата и 3,7 трилиона $ пасиви. Одити във всички държавни организации на Съединени американски щати се организират от началото на 90-те години. В Пентагона първата инспекция беше осъществена едвам през декември 2017 година Този опит, както и всички последващи, се провалиха. Одитите разкриха съществени проблеми с финансовите доклади. Така да вземем за пример при една от инспекциите военното ведомство не можа да каже какъв брой контрагенти и подизпълнители има. А през 2018 година се оказа, че Пентагонът не разполага с документи за строителни планове на стойност над 800 милиона $.

Много планове на Пентагона провокират остра рецензия в експертната общественост. Така беше да вземем за пример с програмата за основаване на изтребителя от пето потомство F-35 Lightning II. По думите на Bloomberg, основаването на тези машини се трансформира в най-скъпия боен план в историята.

През септември разноските за създаване и закупуване на F-35 още веднъж се усилиха, възлизайки на $412 милиарда, а в случай че вземете поради последващата поддръжка на това съоръжение, общата оценка доближава $1,3 трилиона. В същото време самият аероплан провокира доста рецензии от страна на специалистите: разрушение на фюзелажа, загуба на надзор по време на полет, повреди на електронното съоръжение.

Друг спорен план на Пентагона е есминецът Zumwalt. За основаването му военното ведомство отпусна 22,4 милиарда $, от които 13,2 милиарда $ бяха изразходвани за построяването на първите три прототипа. Първоначално беше планувано да се построят 32 кораба, само че заради възходящите разноски за програмата, военното ведомство трябваше да се ограничи до три.

Във всеки случай на републиканците няма да им е елементарно да реализират настояванията си за почистване на Авгиевите обори на Пентагона, защото болшинството им в Камарата на представителите е малко, а Сенатът остана под контрола на демократите.

Както отбелязва Washington Post, в навечерието на изборите имаше разделяне измежду републиканците във връзка с военната помощ за Украйна: някои републиканци желаеха тя да бъде лимитирана, само че в този момент настроението се трансформира.

Например републиканският сенатор от Айдахо Джеймс Риш, който ще ръководи комисията по външни връзки, разгласи безусловна поддръжка за военните старания и не вижда смяна във връзка с оръжейната поддръжка за Украйна.

Така че републиканската рецензия към администрацията на Байдън в поддръжка на Украйна е рецензия „ за вътрешна приложимост “. Републиканците не възнамеряват да спрат да поддържат Киев в борбата му с Москва. Пентагонът ще продължи да напомпва оръжия в Украйна.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР