Те настояват за помощ от правителството, за да могат да

...
Те настояват за помощ от правителството, за да могат да
Коментари Харесай

Решени сме да стигнем до края: Фермери блокираха пътища във Фра...

Те упорстват за помощ от държавното управление, с цел да могат да се прехранват от работата си. Фермерите желаят и ограничения против евтиния импорт и търсят повече поддръжка от новия министър-председател Габриел Атал, както и от министъра на земеделието.

 

" Каквото и да се случи, ние сме решени да стигнем до края ", уточни фермерът Жан-Батист Бонгард.

 

" Ако митингите би трябвало да продължат един месец, ще продължат толкоз ", акцентира той.

На един от селскостопанските коли беше закачен голям транспарант с надпис " Да спасим земеделието ".

 

В Лонгвилие, покрай Париж, и двете платна на автомагистралата бяха блокирани с трактори и бали сено, а останалият трафик беше отклоняван по други пътища.

 

Областният префект осведоми, че фермерите са блокирали главния достъп до летището в Тулуза, само че хората към момента могат да получат достъп през околните паркинги. Купи сено и гуми са били подпалени на кръгово кръстовище пред летището.

 

Фермерите във Франция - водещият селскостопански производител в Европейски Съюз - настояват, че не им се заплаща задоволително и са затруднени от несъразмерните регулации във връзка с опазването на околната среда.

 

Демонстрациите на френските фермери не престават повече от седмица, само че от през вчерашния ден се усилиха по активност с вярата, че на срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък техните дейности и тези на други фермери в Европа ще привлекат вниманието на политиците, фокусирани върху помощта за Украйна и бюджетът на блока.

 

Френските митинги идват след сходни дейности в други европейски страни, като Германия и Полша.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР