Те настояват също така да се въведе категорично изискване, че

...
Те настояват също така да се въведе категорично изискване, че
Коментари Харесай

Съобщиха Току-Що! Ето Как Патриотите Искат Да Опазят Българския Език! Въвежда Се Тотална Забрана На

Те упорстват също по този начин да се вкара изрично условие, че в общинските администрации се приказва единствено на български, сподели на конференция във Варна зам.-председателят на парламентарната група на групировката и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че мярката за служителите се постанова, защото има десетки сигнали от страната, че в някои кметства с жителите се приказва на език, друг от формалния. Законът би трябвало да почисти и всеобщото потребление на надписи на латиница без български текст, добави Веселинов.

Според него и в този момент някои общини имат наредби, които указват, че надписите би трябвало да са двуезични, само че разпоредбите не се съблюдават, а няма наложена нито една глоба.

Акцент в идната работа на ПГ Обединени патриоти остава битката и предварителната защита против радикалния ислям, добави Веселинов.

По думите му в законодателството би трябвало да залегне, че на вероизповеданията е неразрешено да получават финансиране от чужбина, а даренията да се одобряват единствено под контрола на Дирекцията по вероизповеданията и на Сметната палата.

Веселинов посочи, че е належащо да бъде наложена възбрана в управленията на вероизповеданията да има чужденци. Освен това проповедите в храмовете би трябвало да са на български език, добави депутатът.

Той напомни още, че в Народното събрание към този момент е импортиран законопроект, който криминализира проповядването на коренен ислям, както и политизирането на вероизповеданията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР