Те наричат себе си Обединени патриоти и са подготвяли атентати

...
Те наричат себе си Обединени патриоти и са подготвяли атентати
Коментари Харесай

Обединени патриоти: тайна група е планирала държавен преврат в Германия


Те назовават себе си " Обединени патриоти " и са подготвяли атентати против електропреносната мрежа в Германия и похищение на здравния министър. Какво се знае за рисковата формация, разрушена от немската полиция?

12 мъже и една жена са обвинени в подготвянето на тежко противодържавно закононарушение, обвързвано с принуждение и още ред други престъпни действия в Германия. Германската прокуратура към този момент води следствие по случая.

Редакцията предлага
Целта е била безпорядък и завладяване на властта

Според източници на обществено-правната медия ARD незаконната група е подготвяла атентати против трафопостове и електропреносни мрежи за да провокира общонационално прекъсване на електричеството и по този начин да сътвори условия за революция. Тази информация към този момент беше доказана както от прокуратурата, по този начин и от полицията.

Следователите считат, че незаконната група е желала да сътвори безпорядък, да смъкна демократичната система на ръководство в Германия и в последна сметка да поеме властта в страната. Превратаджиите възнамерявали още да отвлекат министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах, като преди този момент " обезвредят " неговата защита.

Групата е почнала доставяне с оръжия

Според наличната информация през последните дни обвинените са навлезли в напълно съответна фаза от планирането на своята акция. Те желали да закупят оръжия, мини и защитно съоръжение за хиляди евро. В град Нойщад в Саксония е трябвало да се извърши първата договорка: закупуване на два автомата " Калашников " и на пет револвера.

Но предлаганата " стока " в действителност била капан, подложен от проверяващите. Купувачът бил задържан, паралелно с него са арестувани и още двама мъже в други немски провинции. Следователите считат, че тримата са основните участници в замислените закононарушения, а четвърти значим член на групата сега бил в чужбина. Въпросните четири лица трябвало да провеждат закупуването на оръжието и да набират съответните пари.

Вчера беше задържан още един обвинен, а всичките петима задържани през днешния ден ще се явят пред съдия-следователя. Полицията претърси общо 21 къщи и жилища в разнообразни федерални провинции и конфискува мобилни телефони, външна памет и компютри.

Те наричали себе си " Обединени патриоти "

Обвиняемите лица са се организирали в разнообразни дясноекстремистки групи в обществената мрежа Телеграм, някои от тях наречени " Обединени патриоти " или " Активни патриоти ". От чата в групата " Активни патриоти " се вижда, че участниците в нея живеят в някакъв фиктивен свят, че измежду тях има десни екстремисти, препъри или сървайвалисти (хора, които се приготвят за огромна катастрофа) и такива, които отхвърлят антипандемичната политика.

Членове на групата са споделяли фантазиите си по какъв начин ще убият избрани политици, разменяли са между тях препоръки за замесване на разнообразни токсини и за това по какъв начин се набира огнестрелно оръжие. Според журналистическото изследване участници в тези групи са се събирали и онлайн, с цел да изградят и укрепят организационните си структури.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР