Те могат незабавно да получат 45% от парите за възстановяванеС

...
Те могат незабавно да получат 45% от парите за възстановяванеС
Коментари Харесай

ЕП одобри отпускането на 3,4 млрд. евро за приелите украински бежанци страни

Те могат неотложно да получат 45% от парите за възобновяване
С 549 гласа „ за “, 1 глас „ срещу “ и 8 гласа „ въздържал се “ Европейският парламент одобри неотложно да отпусне към 3,4 милиарда евро (от наличните 10 милиарда евро) от фондовете „ REACT-EU “ и да форсира достъпа на държавните управления от Европейски Съюз до средства за възнаграждение на инфраструктура, настаняване, съоръжение, претовареност, обучение, обществено приобщаване, опазване на здравето и грижи за децата на бежанците.

Новите правила ще усилят първичното авансово финансиране на средствата по програмата от 11% на 15% за всички страни от Европейски Съюз.

Страните от Европейски Съюз, граничещи с Украйна (Унгария, Полша, Румъния и Словакия), и тези, които са приели забележителен брой бежанци от Украйна, равняващ се на повече от 1 % от тяхното население (Австрия, България, Чехия и Естония), могат неотложно да получат 45 % (вместо 11 %) от средствата за възобновяване, без да е належащо да се показват фактури в сегашния миг.

По данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците от 24 февруари, когато Русия атакува Украйна, над 4 млн. души са напуснали страната, като множеството от тях са се насочили към прилежащите страни.

Програмата REACT-EU е пакет от 50 милиарда евро, основан през 2020 година, с цел да помогне за намаляване на непосредствените последствия от рецесията COVID-19 в целия Европейски Съюз.

Следва проектоправилата да бъдат публично утвърдени и от Съвета на Европейски Съюз. Регламентът ще влезе в действие един ден след публикуването му в Официален вестник на Европейски Съюз.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР