Те могат да бъдат активни и през зимата ако температурата

...
Те могат да бъдат активни и през зимата ако температурата
Коментари Харесай

Изпълзяха Заради Топлото Време! Страшна Напаст Връхлетя България, Навсякъде Са! Опасността Е Огромна!

„ Те могат да бъдат дейни и през зимата в случай че температурата е над 7°. В РЗИ-Бургас е осъществена видова идентификация на кърлежа на три броя лица, ухапани през месеците ноември и декември “, сподели шефът на здравната ревизия, доктор Георги Паздеров.

За благополучие, болни от Лаймска болест, Кримска конго-хеморагична тресчица и Ку-треска през последните пет месеца не са регистрирани, посочи той. Последните случаи на марсилска друсам са от октомври, предходната година.

„ Кърлежите са доста адаптивни биологични типове, което се обуславя от тяхната дарба да претърпяват неподходящите условия на външната среда (гладуване) плодовитост, урбанизация и с висок капацитет да придвижват болести посредством яйца и от един етап в различен. Популацията им понижава само при доста изсъхнало време или доста високи температури “, сподели още доктор Паздеров.

В пазарджишко да вземем за пример единствено през месец декември за регистрирани шест случая на марсилска тресчица, оповестиха от РЗИ. Специалистите поучават да не прибягваме сами към изваждането на кърлежа, а да потърсим здравна помощ. Последващото наблюдаване пък би трябвало да бъде не по-малко от 20 дни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР