Те хвърлиха всичко срещу нас, както някога подобна тирания... Хвърлиха

...
Те хвърлиха всичко срещу нас, както някога подобна тирания... Хвърлиха
Коментари Харесай

Володимир Зеленски пред американския Конгрес: Никога няма да се предадем

" Те хвърлиха всичко против нас, както в миналото сходна робия... Хвърлиха всичко, което имаха, против свободния свят. Точно както смелите американски бойци, които на Коледа през 1944 година удържаха позициите си и отблъснаха войските на Хитлер, по този начин и смелите украински бойци вършат същото против войските на Путин на тази Коледа. Украйна удържа позициите си и в никакъв случай няма да се съобщи ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски пред двете камари на Конгреса на Съединени американски щати. При тези думи конгресмените станаха на крайници и приветстваха Зеленски.
 
Зеленски говореше на британски език, а думите му " в никакъв случай няма да се предам " бяха ясна отпратка към известната тирада на Уинстън Чърчил. " Ние победихме Русия в борбата за съзнанието [...] Руснаците ще имат късмет да бъдат свободни, в случай че победят Кремъл в главите си ", споделя Зеленски.
 
 Конгресмени издигнаха украинското знаме Конгресмени издигнаха украинското знаме Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
Помощта към Украйна е инвестиция в демокрацията, а не щедрост, уточни Володимир Зеленски с вяра поддръжката да продължи. Украинският президент съобщи, че " обективен мир " с Русия е неосъществим, в случай че ще се вършат взаимни отстъпки със суверенитета и териториалната целокупност на страната му. Зеленски попита дали може да има подобен мир за родителите, които са изгубили децата си.
 
В края на речта си пред Конгреса на Съединени американски щати Владимир Зеленски още един път благодари на американците за помощта и подари на конгресмените знаме от Бахмут, който руснаците бомбардират и щурмуват от месеци и който той е посетил предходния ден.
 
Знам, че идната година ще бъде повратна точка, миг, в който смелостта на украинците и решителността на американците ще би трябвало да обезпечат бъдещето на нашата обща независимост. Бъдеще на хора, които отстояват своите полезности, даде обещание украинският президент.
 
Ето и 5 основни извода от речта му пред Конгреса: Зеленски прикани за продължение на финансовата поддръжка на Съединени американски щати, обръщайки се към Конгреса: " Вашите пари не са щедрост. Това е инвестиция в световната сигурност и народна власт, която ние администрираме най-отговорно ".Той също по този начин прикани членовете на Конгреса да засилят глобите против Русия и " да държат терористите виновни за експанзията ". Той означи, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е подкрепил неговия кротичък проект от 10 точки, само че добави, че всеки член на Конгреса може да помогне за използването му;Руснаците " употребяват всичко " против украински градове като Бахмут, само че Украйна " задържа позициите си и в никакъв случай няма да се съобщи ", сподели Зеленски под бурни овации. - Миналата година там, в Бахмут, живееха 70 000 души... Сега там останаха единствено няколко цивилни. Всеки сантиметър от тази земя е напоен с кръв... Донбас минава няколко пъти в яростни и даже ръкопашни борби. Но украинският Донбас стои ", сподели той;Зеленски сподели, че украинците ще честват Коледа тази година макар жестокостите на войната: " Дори и да няма електричество, светлината на нашата религия в самите нас няма да угасне ".Той приключи речта си с думите, че Украйна ще реализира " безспорна победа ", като повтори думите си от началото на речта: " Украйна е жива и мощна ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР