Те бяха прокарани благодарение на мнозинство в НС, в което

...
Те бяха прокарани благодарение на мнозинство в НС, в което
Коментари Харесай

Язък за връщането на хартията! Мнозинството предпочита машинен вот, твърдят от “Галъп”

Те бяха прокарани с помощта на болшинство в Народно събрание, в което влязоха ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Основният претекст - хората всеобщо желаят да се върне хартиената бюлетина.

 

55% от респондентите одобряват, че е по-добре да се гласоподава главно с машини и по изключение с хартия – както на последните избори. Над една трета избират разбъркан вид – да има опция за гласоподаване и с машини, и с хартиена бюлетина. Останалите не могат да отговорят.

 

Машинният избор е желан в болшинство от електоратите на “Български напредък “, “Продължаваме смяната “, “Демократична България “ и “Възраждане “. Привържениците на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи пък са тези, които избират смесения метод за гласоподаване. При електората на ГЕРБ дяловете на двата отговора са съвсем без разлика. 

 

Любопитно е, че негласуващите също биха предпочели по-скоро машинния избор. 

 

Младите, хората в дейна възраст, както и по-високо образованите са последователи на машинния избор. Обратното, най-възрастните, пенсионерите, живеещите в селски региони, както и по-слабо образованите избират смесения метод.

 

46,2% от интервюираните считат, че влизането на България в Шенгенското пространство е в една или друга степен значимо. Една трета са повече или по-малко на противоположното мнение. Присъства и значителен дял – 21,3%, които не могат да преценяват. От демографските профили предстоящо проличава, че за младите, хората в дейна възраст, както и за тези от столицата, тематиката е доста по-важна, в сравнение с за възрастните и пенсионерите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР