Те блокираха изцяло пътя, което образува огромна колоната от леки

...
Те блокираха изцяло пътя, което образува огромна колоната от леки
Коментари Харесай

Година след вдигане на ветото: Протест блокира пътя за ГКПП Гюешево към РСМ

Те блокираха напълно пътя, което образува голяма колоната от леки и тежкотоварни коли и в двете направления, съобщи " Фокус ". На място има и полиция.

Причината за протестната акция е една година от решението на българския парламент да смъкна ветото за пускане на договарянията на РСМ за участие в Европейския съюз, както и политиката на управляващите в прилежащата ни страна във връзка с хората с българско съзнание там и решението за затварянето на български културни центрове в Битоля и Охрид.

Всички фотоси

След като комисар Васил Паргов от ОДМВР-Кюстендил разпореди придвижването да бъде освободено в границите на пет минути, почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов  съобщи, че това ще се случи " когато му пристигна времето ".

От Вътрешна македонска революционна организация припомниха, че " на 24 юни 2022 година 47-ото Народно събрание на Р България извърши едно от най-големите национални изменничества в най-новата история на страната ни, а точно - анулира ветото за пускане на договарянията на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз. През 2020 година 44-ият парламент наложи тази забрана, до момента в който от Скопие не изчистят проблемите с правата на македонските българи, прекратят злоупотребата с историческата истина и политиците от другата страна на границата не спрат да насаждат ненавист и да манипулират обществото, създавайки непримирими врагове от един приятелски народ, изкуствено разграничен с граница от коминтерновския сърбо-комунистически режим ".

Снимка: БТА

От партията упорстват за неотложно налагане на ново несъгласие върху участието на Република Северна Македония в Европейски Съюз от страна на България на база на подписания контракт от 2017 година.

Снимка: БТА

Протестиращите желаеха и проектът Макрон да бъде непризнат от нашия парламент
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР