Те били заведени незабавно в болница заради признаци на дехидратация

...
Те били заведени незабавно в болница заради признаци на дехидратация
Коментари Харесай

Трима мигранти оцеляха 11 дни върху руля на танкер

Те били заведени неотложно в болница поради признаци на дехидратация и хипотермия

Трима африкански мигранти доближиха до Канарските острови, откакто оцеляха 11 дни върху перото на руля на транспортен съд, отплавал от Нигерия, съобщи ДПА, като се базира на испанската морска избавителна работа.

Танкерът " Алтини Две " дошъл в понеделник в пристанището на Лас Палмас на остров Гран Канария, се споделя в известието в " Туитър ", съпроводено със фотография на седящите на перото на рулямигранти. Те били заведени неотложно в болница поради признаци на дехидратация и хипотермия.

Полицейски представител сподели през днешния ден, че тримата мигранти ще бъдат върнати назад в Нигерия, тъй като са влезнали нелегално на територията на Испания, съобщи Българска телеграфна агенция. Компанията оператор на танкера има отговорността да им обезпечи краткотрайно настаняване, след което да ги върне назад в Лагос допустимо най-бързо, добави той.

Според неправителствената организация " Уокинг бордърс " обаче тримата мигранти може да останат в Испания, в случай че изискат политическо леговище.

Оператор на петролния танкер е основана в Атина компания, която към този момент не е коментирала случая.

Хиляди хора подхващат рисковото корабоплаване от крайбрежията на Африка в посока Канарските острови, като нормално вършат това с дребни лодки. Най-късото разстояние от континента до испанския архипелаг е към 100 километра. По данни на Международната организация по миграция, която е част от системата на Организация на обединените нации, тази година близо 15 000 души са поели по този път, като над 1500 са починали или са в неопределеност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР