...

</TD
Тринадесет учени от Софийския университет Св. Климент Охридски са сред
Коментари Харесай

13 учени от СУ Св. Климент Охридски, сред които и акад. Николай Денков, са сред най-добрите учени в света


Класацията групира всички откриватели в 22 научни области и 176 подобласти. Тя е формирана въз основа на сложен разбор, който обгръща информация за брой цитирания, H-индекс, поправен в съавторство Hm-индекс, цитати на публикации при разнообразни позиции на авторство и други.

В класацията попадат имената на 73-ма учени от Софийския университет " Св. Климент Охридски ", от Българската академия на науките и от други български университети. Българските откриватели са от разнообразни области на науката и заемат челно място в класацията на американския университет в състезание с милиони свои сътрудници от целия свят. В класацията на Станфордския университет от 2020 година българските учени бяха 50.

Изявените учени от Софийския университет са: проф. Иван Христов от Физическия факултет (242 място в Оптоелектроника и Фотоника), акад. Николай В. Витанов от Физическия факултет (216 място в Обща физика), проф. Валентин Попов от Физическия факултет (966 място в Приложна физика), чл.-кор. Стойчо Язаджиев от Физическия факултет (1533 място във Физика на ядрото и обикновените частици), проф. Иво Грабчев от Медицинския факултет (1303 място в Органична химия), акад. Николай Денков от Факултета по химия и фармация (727 място в Химическа физика), акад. Петър Кралчевски от Факултета по химия и фармация (1956-2000 г.) (1148 място в Химическа физика), проф. Иван Иванов от Факултета по химия и фармация (1936-2018 г.) (1713 място в Химическа физика), проф. Георги Вайсилов от Факултета по химия и фармация (1902 място в Химическа физика), чл.-кор. Красимир Данов от Факултета по химия и фармация (1915 място в Химическа физика), чл.-кор. Димитър Цалев от Факултета по химия и фармация (1123 място в Аналитична химия), проф. Ирина Караджова от Факултета по химия и фармация (2284 място в Аналитична химия) и доцент Мича Каравастева от Факултета по химия и фармация (366 място в Мини и металургия).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР