Знаете ли какво е тиражирано изкуство и къде в Пловдив

...
</TD
>Знаете ли какво е тиражирано изкуство и къде в Пловдив
Коментари Харесай

Ново интересно място отвори врати в Капана

Знаете ли какво е " тиражирано изкуство " и къде в Пловдив можете да намерите този вид произведения?

Оказва се, че една страхотна изложба в квартал " Капана " дава възможността да се запознаете от близко с произведения на известни създатели като Салвадор Дали, Кристо, Жан Кало и други. 

Репортер на Plovdiv24.bg  разговаря с един от притежателите на галерията Генади Иванов.

" Започнахме начинанието с моя другар, който има изложба от 20 години в Германия. Избрахме си Пловдив просто живеем тук и го обичаме. "

Той ни обясни какво е тиражирано изкуство и осведомени ли са хората с него. 

" Хората не знаят за този вид изкуство. Не могат да позволен, че това са същински произведения на Дали или на Кристо. Искам да им обясня, че това е автентично изкуство, даже подписано от самия създател. Една и съща картина могат да я имат 100 индивида, тъй като просто има 100 отпечатъка от нея. С елементарни думи казано, това е нещо, което е създадено от създателя и има повече от един образец. 

Детето на моя сътрудник е първи клас в Германия и оттогава им изясняват какво е графика, какво е отпечатък. В децата се основава отношение и от ранна детска възраст знаят за този развой и за тях е обикновено. "

Според него тиражираната графика или литография е наличния метод човек да има знаменит създател.

Иванов бе безапелационен, че при него липсват високи суми за една творба.

" Цената е релативно нещо. В нашата изложба цените варират от 1000 лв. до 20 000 лв.. Тя се дефинира от техниката, от тиража на работата. Имаме достоверни произведения на Салвадор Дали сред 2 хиляди до 7 хиляди лв.. Тези неща имат стойност в целия свят, даже са за инвестиция. След 5 години цената им няма да се намали, в противен случай те постоянно стават по-скъпи. "  

От диалога с него разбрахме, че множеството хора търсят творбите на българина Кристо.

" Много хора не го схващат. Въпрос на персонално чувство е, тъй като въпреки всичко е изкуство. Човекът, който го купува би трябвало, да му харесва. Инвестиция е, само че би трябвало като го сложиш у дома, да му се радваш и да му се възхищаваш. "

Иванов добави, че популяризирането на изобразителното изкуство в България е сложна идея. 

" Трудна идея е да накараш някой да промени възгледите си. Не бих се наел. Забелязва се една вълна от азиатците, които доста се вълнуват от изкуство. Надявам се в миналото и в България да се случи такова неща. "

Целият диалог със притежателя на галерията можете да гледате долу във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР