Заупокойната меса ще бъде изпълнена без публика, а записът ще

...
</TD
>Заупокойната меса ще бъде изпълнена без публика, а записът ще
Коментари Харесай

Русе почита паметта на Патриарх Неофит с траурния Реквием на Верди

Заупокойната меса ще бъде изпълнена без аудитория, а записът ще бъде оповестен идните дни в осведомителните канали на фестивала и Община Русе, научи Ruse24.bg . От Общината оповестяват, че довечера в Голямата зала на Доходното здание ще бъде изпълнен “Реквием " на Джузепе Верди. С траурното произведение Русе ще отдаде респект пред паметта на Негово Светейшество Патриарх Неофит, който завърши земния си път на 13 март.

В сходство с оповестения двудневен печал във връзка кончината на главата на Българската православна черква “Реквием " ще бъде изпълнен без аудитория, под диригентството на маестро Емил Табаков.

Дядо Неофит, както русенци с обич назовават Светейшия български патриарх, бе надълбоко обвързван с локалната епархия в дългогодишната си работа като Русенски митрополит.

Заупокойната творба на Верди бе измежду обичаните на духовния лидер, който беше прочут и като познавач на класическата музика. Тя ще бъде изпълнена от солистката на Софийската опера и балет Радостина Николаева, дружно с Деян Вачков /бас/, Милен Божков /тенор/ и Виолета Радомирска /мецосопран/. В продукцията ще се включат Фестивалният хор и Фестивалният оркестър на МФ “Мартенски музикални дни ", с присъединяване на сегашни и някогашни ученици на НУИ " Проф. В. Стоянов “ от 18 страни на 4 континента. Записът на траурния “Реквием " ще бъде оповестен идните дни на осведомителните канали на фестивала и Община Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР