Засилва се интересът към китайския език в Благоевград. От скоро

...
</TD
>Засилва се интересът към китайския език в Благоевград. От скоро
Коментари Харесай

Поради големия интерес: Нови възможности за изучаване на китайски език в Благоевград

Засилва се ползата към китайския език в Благоевград. От скоро и възпитаници могат да посещават курсове по китайски, а в Югозападния университет е разкрита компетентност " Педагогика на образованието по български и китайски ". Част от младежите не престават образованието си в Азия, осведоми Българска национална телевизия.

Рая Коева идва да живее в Благоевград, с цел да учи китайски език в Югозападния университет. Заради положителното притежаване на езика, при започване на месеца тя получава стипендия от китайския дипломат.

" Много ми харесва по какъв начин самата преподавателка преподава китайския език, тъй като е доста по-практически. Уча и банален, и обичаен вид на самите писмени знаци " споделя тя.

В момента 6 групи от по 10 - 12 души – студенти или възпитаници, се образоват в стая " Конфуций “ към ЮЗУ. Оказва се, че намирането на учител по китайски език не е сложна задача. А всяка година идва и преподавател – доброволец от Китай, който освен образова младежите на тънкостите на езика, само че и ги среща с тайнствата на азиатската културата.

" Тук обичайно организираме разнообразни мероприятия. Например, показване на ново китайско кино, което следва в края на месеца. Също по този начин представяме китайски поеми, китайския метод на другарство, чаени церемонии несъмнено и всевъзможни други неща ", споделя проф. Магдалена Панайотова – декан на Филологическия факултет към ЮЗУ.

По-голяма част от книгите и предметите в зала " Конфуций “ са доставени от Китай. От там е и костюмът, с който е облечена Рая.

" Дрехата е направена от тяхната бродерия. Тя е много значима, тъй като през вековете те са я давали на Китайския двор, с цел да могат да си платят налога ", изяснява тя.

Впечатлени от езика и културата, някои от студентите не престават образованието си в азиатската страна. Същото възнамерява да направи и Рая.

" Смятам да отпътува за Китай. Искам да стана доброволец, който ще гледа панди ", споделя Рая Коева.

Оказва се, че и китайски младежи имат интерес към България - до края на годината се чака 4-ма студенти от университет в Тиендзин да стартират да се образоват във Филологическия факултет на Югозападния университет.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР