Започва записването за безплатния курс по програмиране за начинаещи и

...
</TD
>Започва записването за безплатния курс по програмиране за начинаещи и
Коментари Харесай

Започва записването за безплатния курс по програмиране за начинаещи и напреднали деца Coding Kids Burgas

Започва записването за безплатния курс по програмиране за начинаещи и напреднали деца " Coding Kids Burgas “ през идната пролетна почивка. Тази година курсът ще обхване близо 300 деца и ще бъде в границите на 5 поредни дни, от 08.04. до 12.04.2023 година, в това число.

" Чрез " Coding Kids Burgas “ имаме упоритостта да запалителен любознанието на младежите към технологиите, да им помогнем да усвоят нови умения, както и да ги превърнем от потребители на технологии в техни основатели. До момента общо 430 деца от 15 бургаски учебни заведения и детски градини минаха сполучливо образованието, което демонстрира, че има мощен интерес към програмата, по тази причина ще продължим да я развиваме и надграждаме “, показа кметът Димитър Николов.

Начинаещите деца ще опознават света на технологиите посредством платформата " Scratch ". Преминалите първото образование предходната година, ще се образоват с Лего роботчета и " Scratch ", a най-напредналите ще имат опция да учат основите на " JavaScript ".

За записване би трябвало да се попълни следния формуляр: https://forms.gle/uAnsWRMN1HbmR3SFA, като крайният период е до 25.03.2023 година или до запълване на свободните места в програмата. Във формата за записване искащите имат опция да отбележат по-удобната за тях локация.

Локациите на осъществяване на образованията остават същите: Международен конгресен център Бургас на Морска гара, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в ж.к. " Меден рудник “ и ОУ " Александър Георгиев – Коджакафалията “. Обучители в програмата още веднъж ще бъдат изявени възпитаници от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения.

За да се обезпечи оптималната успеваемост на образованията, се планува да се образуват 12 обучителни групи с до 12 деца всяка, които ще бъдат разпределени в три възрастови групи: от 6 до 8-годишна възраст, от 9 до 10-годишна възраст и от 11 до 12-годишна възраст. След привършване на образованието, участниците ще получат поименен документ, който свидетелства за сполучливо добитите познания и умения. За придобиването на документ се изискват най-малко 3 визити.

Програма " Coding Kids Burgas “ се провежда от Община Бургас, Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, със съдействието на EPAM Systems Bulgaria и Imperia Online и има за цел да даде опция на всяко бургаско дете на възраст от 6 до 12 години да получи гратис обучение в областта на цифровите технологии и програмирането.

Контакт за връзка с уредниците: тел: 0895 792 955; e-mail: [email protected]
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР