Започва изграждането на нов многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в

...
</TD
>Започва изграждането на нов многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в
Коментари Харесай

В Пловдив започва изграждането на многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка

Започва построяването на нов многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив. Днес алегорична първа копка ще направи изпълнителният шеф на лечебното заведение проф. доктор Карен Джамбазов в компанията на публични посетители. 

Обектът ще е на мястото на настоящия открит паркинг за чиновници на бул. " Пещерско шосе " 66. Избран е след разбор на територията, тъй че да има елементарен и бърз достъп с комфортна връзка сред многоетажния паркинг и постройката на болничното заведение с нейните съществени входове за чиновници, администрация и пациенти – опция за осъществяване на хеликоптерна площадка със съответните характерни условия, както и бърз достъп за превозване на пациенти от нея до отделението за Спешна помощ. 

Строежът ще е с разгърната повърхност 20 402 кв, м. Той ще включва 603 паркоместа, от които 61 ще са предопределени за хора с увреждания. 

Хеликоптерната площадка е проектирана по метод, по който да може да приема едни от най-високите класове хеликоптери, които се употребяват в страната.

Изграждането на многоетажния паркинг ще реши редица логистични и транспортни усложнения на личния състав и посетителите на лечебното заведение, които се усилват с пренасочването на голям брой клиники на болничното заведение в базата на бул. " Пещерско шосе " 66.

Процесът на преместването започва поетапно преди няколко години и ще навлезе в решителна фаза с довършването на новия диагностично-лечебен корпус на клиниката по педиатрични болести. 

Озеленяването при постройката е също развито като значим детайл на техническия план. Новозасадените дървета от южната страна маркират пътя на колите за спешна помощ и основават дървесна завеса пред динамичната фасада на многоетажния паркинг.

Ръководството на УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД Пловдив обоснова преди няколко месеца пред Министерството на здравеопазването опцията за безпроблемно обслужване на банков заем, като се регистрираха позитивните трендове във финансовите индикатори на болничното заведение през последните години. Министерството на здравеопазването поддържа самодейността и министърът на опазването на здравето позволи кредитирането през януари тази година.

Инвестиционният план за създаване на закрит паркинг с хеликоптерна площадка с вход към незабавното поделение е на стойност 19 712 880,00 лева с Данък добавена стойност.

Проектът е предоставен от лечебното заведение след извършена процедура по Закона за публичните поръчки с " Архитектурно Студио Марта Теодосиева “ ЕООД за осъществяване на социална поръчка. 

Проведена е процедура за социална поръчка и за реализатор, разследване на което е подписан контракт с " Интербилд 2023 “. Срокът за осъществяване на обекта е до 24 месеца от стартирането на строителните действия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР