Започна подготвянето и разчистването от дървета и храсти на прилежащия

...
</TD
>Започна подготвянето и разчистването от дървета и храсти на прилежащия
Коментари Харесай

Още една добре позната на русенци сграда скоро ще бъде само част от историята

Започна подготвянето и разчистването от дървета и шубраци на прилежащия терен на някогашния Хлебозавод. Наемателите на по-малките здания от обекта към този момент са напуснали и са освободили заеманите пространства. Хора в региона споделиха, че тази седмица е осъществено изсичането, като са отстранени стволовете на големи дървета сред главната постройка и ул. “Потсдам “.

Не е ясно по кое време ще стартира самото срутване на постройките, които бяха закупени от " София Франс Ауто “ след търг. Официалният вносител на " Пежо “, " Ситроен “, " DS Automobiles “ и " Опел “ за България беше единствен претендент за парцела с 19 здания и го купи за 4,2 млн. лв. без Данък добавена стойност. Идеята е там да бъде построен шоурум и дилърски център за коли.

Въпросът, който също интересува доста русенци, е какво ще се случи с раздаваните помощи от БЧК. Повече от 10 години БЧК-Русе използваше предоставените пространства в неработещия Хлебозавод, с цел да получава и складира храни, които след това с раздавателен пункт на място се предоставяха на правоимащите. Там имаше и проблеми, защото постройката беше компрометирана и заради течове се постановяваше да се местят палети и храни, с цел да бъдат непокътнати.

Новата локация ще се намира на ул. “Тулча “ 15 зад хотел " Милениа “. Било е извънредно мъчно да се откри подобаващ терен в централната част на Русе, където да може да се разпрострат дейностите по раздаването на помощите. Новото място е в непосредствена непосредственост до две автобусни спирки, написа РусеМедиа.

Доставката на питателните артикули към този момент е почнала, като следва при започване на февруари да се направи огромна осведомителна акция кои групи хора и на какви критерии би трябвало да дават отговор, с цел да имат право на помощ. Раздаването на питателните пакети се чака да стартира към края на февруари.

 
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР