Заместник областният управител на Русе Детелина Ачева участва в церемония

...
</TD
>Заместник областният управител на Русе Детелина Ачева участва в церемония
Коментари Харесай

Първата копка за ремонта на ПГЕЕ Апостол Арнаудов в Русе е факт

Заместник регионалният шеф на Русе Детелина Ачева взе участие в гала по полагане на алегорична първа копка за ремонта на Професионалната гимназия по електротехника и електроника " Апостол Арнаудов “. Това оповестяват от пресцентъра на Областна администрация Русе.

В приветствието си към шефа Стефка Мънгова тя означи, че вложенията в подобряването на просветителната инфраструктура са причина за развиването на една по-добра образователна среда, която е доста по-мотивираща както за учениците, по този начин и за учителите. " Безспорно по-модерната и уютна образователна стая е в поддръжка на просветителния развой, тъй като в нея учениците и преподавателите се усещат по-сигурни. Осигуряването на условия за образование, отговарящи на европейските стандарти, са действителният индикатор за това към какво се стремим като общество. Сигурно е, че щом съумяваме да създадем верните вложения в просветителния бранш, сме разбрали смисъла на младото потомство за развиването на страната “, сподели заместител регионалният шеф.

Ачева уточни още, че не би трябвало да забравяме, че вложенията в образованието не се показват единствено в обновяването на сградния фонд, а най-много в развиването на нововъведенията и мотивирането на учителите да останат в системата, без значение от провокациите пред тях. Заместник регионалният шеф съобщи, че адмирира реализирането на сходни планове, които имат ясна визия и цел и имам вяра, че държавната политика ще продължи да бъде ориентирана в тази сфера. " Успех при реализацията на плана! На добър час! Надявам се, че повече възпитаници ще схванат ролята на професионалното обучение за тяхната следваща реализация и ще създадат правилния избор “, добави Ачева.

Сред гостите на събитието бяха началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник-кметът по филантропични действия Енчо Енчев, както и заместник-ректорът по развиване, съгласуваност и продължаващо образование на Русенския университет проф. доктор инж. Пламен Даскалов.

" Гордеем се, че в област Русе има 13 професионални гимназии всяка със своя характерен профил. Чрез подобряването въз основата се стремим да се покачва и качеството на образованието. Професионалните гимназии са нужни и нужни “, разяснява доктор Георгиева.

От своя страна заместник-кметът Енчо Енчев означи ролята на положителната съгласуваност сред всички институции в областта на образованието в Русе. Той също по този начин пожела ремонтът да завърши в точния момент.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев уточни, че планът е от значително значение за учебното заведение и е дълго чакан. " Искрено се надявам всички институции да продължим да поддържаме професионалното обучение, защото през последните години се вижда все по-голямата потребност на фрагменти, приключили подобен вид образователни заведения “, разяснява Пазарджиев.

Ремонтът е на обща стойност 2 016 000 лв. с Данък добавена стойност и включва полагане на топлоизолация, вътрешен ремонт на постройката, като замяна на съществуващите порти с алуминиеви с ПДЧ заряд, частична шпакловка и боядисване. Предвижда се още цялостна замяна на отоплителната станция, доставка и монтаж на нова абонатна станция. Ще бъдат сменени и осветителните тела с енергоспестяващи, а също по този начин ще се построи и пожароизвестителна апаратура с гласово обявяване.  Сред най-съществените съставни елементи е обезпечаването на налична среда. Ще се създадат: подемна платформа за лица в неравностойно състояние до първия етаж на постройката и рампа до входа на физкултурния салон; асансьорна уредба с 4 спирки от сутерен до 4-ти етаж; адаптиране на санитарни възли за хора с увреждания на 2, 3 и 4 етаж, идентични на построената на 1 етаж.

Не на последно място ще се облагороди прилежащото дворно пространство и спортната площадка. Дейността е част от план BG16RFOP001-3.002-0004-С01 " Обновяване и рационализация на районната просветителна инфраструктура посредством възстановяване на материално-техническата база на 17 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Русе и Търговище “. В Русе общо шест учебни заведения попадат в обсега на плана. При три от тях към този момент са приключени ремонтните действия. Става дума за професионалните гимназии по механотехника, стопанска система и ръководство, както и по строителство, архитектура и геодезия. В още две учебни заведения предстоят сходни действия – професионалните гимназии по превоз и по туризъм.

В учебното заведение се образоват 483 възпитаници в 19 паралелки от 8 до 12 клас.

Повече фотоси от събитието можете да видите в галерията.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР