Заместник-кметът скочи на общински съветници и ги смъмри заради изказвания

...
</TD
>Заместник-кметът скочи на общински съветници и ги смъмри заради изказвания
Коментари Харесай

Заместник-кмет скочи на общински съветници

Заместник-кметът скочи на общински съветници и ги смъмри поради изявления на някои от тях, че планът за качеството на въздуха не можел да реши проблемите на Пловдив, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg. 

Той съобщи, че Пловдив ще загуби милиони поради това, че докладът на програмата за качество на въздуха не се приема от Общинския съвет, както и обновен проект за идващия интервал. Припомняме, че докладът влиза за повторно на сесия, откакто предходния път не събра нужното болшинство.

" Ако Общинският съвет не одобри доклада, то отговорността по този въпрос (за загубата на милиони - бел. ред.) е на общинските съветници ", съобщи.

" Екипът на Община Пловдив работи за идващия програмен интервал и в случай че не бъдат утвърдени нещата, направени досега, няма да бъдат усвоени средства и няма да можем да аплайваме в европейските стратегии ", съобщи кметът.

Показателите на измервателните станции в регионите " Източен " и " Тракия " са в границите на позволените за градска среда, заяви и сподели две писма на Министерство на околната среда и водите, от които излиза наяве, че Община Пловдив е бенефициент за 28 млн. качество на въздуха до 2028г. и за 10 млн. лева за организация на калните петна.

Tой заяви, че се прекратява и събирането на заявки за замяна на печките на твърдо гориво, до момента в който не се напредне с графика за слагане на климатици. До момента има подадени 4700 молби.

Тимчев заяви още, че ще бъдат комплицирани нови 850 съда за боклуци в града, а броят им отговарял за град с 1 милион поданици.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР