Втори гост в рубриката ни Моите 11“, в която 20

...
Втори гост в рубриката ни Моите 11“, в която 20
Коментари Харесай

Моите 11: Ангел Червенков със сигурност се бори за европейската титла с тези футболисти

Втори посетител в рубриката ни „ Моите 11 “, в която 20 известни футболни персони ще влязат в ролята на треньори и ще си изберат 11 играчи, които биха завели на европейско състезание, е някогашният състезател и треньор на ЦСКА Ангел Червенков

Представяме ви неговата единадесеторка от най-хубавите европейски футболисти, които сигурно биха били любимец за купата на остарелия континент в този си състав.

„ Моите 11, които предлагам за европейските шампионати са следните. На вратата слагам Мануел Нойер. Един пазач, който е вратар на Байерн Мюнхен и националния тим на Германия. Изключително влиятелен, сигурен, благонадежден, разнороден вратар, който взе участие и в построяването на офанзивите. Лидер на своя тим. Човек, който печели и международната купа. Една фигура, която заслужава доста съществено внимание “, по този начин стартира да реди тима, който би повел на UEFA EURO 2024 Червенков.

„ Като десен бранител давам доверие на Джошуа Кимих. Изключително поливалентен футболист. Може да играе както като десен бранител, по този начин и в средата на терена като отбранителен халф. Човек, който доста добре се пази. Има надзор върху топката. Изключителна успеваемост във владението на топката и построяването на офанзивите. Много потребен за своите тимове, където е играл, както в Байерн Мюнхен, по този начин и в националния тим на Германия “, споделя експертът.

„ Като ляв бранител гласоподавам доверие на Жорди Алба. Един извънреден бранител от Барселона и испанския народен тим, който доста ловко се включва в офанзивите. Бърз, техничен, повратлив. Изключително добър бранител, както и доста потребен в завършваща фаза на офанзивата на своите тимове

Като централен бранител още веднъж бих сложил един испанец – Серхио Рамос, футболист на Реал Мадрид и испанския народен тим по футбол. Надежден, здрав, мощен. Лидер в испанския народен тим. Човек, който се включва в офанзивите на своя тим. Завършва доста постоянно и с гол. Той е една от най-сериозните фигури в международния и европейски футбол в последните години.

До него бих сложил Бонучи. Много постоянен в отбрана, акуратен, обмислен. Изключително акуратен в своите дейности. Много постоянно също като своя съотборник Рамос се включва в офанзивите на своя тим, бележи постоянно и голове. Най-вече организаторските му качества в отбрана са блестящи “, продължава някогашният състезател на ЦСКА.

„ Пред тях като опорни халфове. Един от хората, които са създали най-стабилно усещане през последните години, е Серхио Бускетс. Отново испанец. Човек, който е предмостието на отбраната. Разпределя доста ловко играта. Изключително техничен и повратлив човек, който прави баланс в тима на Испания. Много ловко може да задържа топката и да организира офанзивите на своя тим. Също доста мощен в отнемането на топката. Това е един от най-качествените опорни бранители в света през последните години.

До него бих сложил Тони Кроос. Играч, който е минал през няколко тима. В последно време играе и пази цветовете на Реал Мадрид и несъмнено немския народен тим. Много добре вижда играта. Изключителен надзор върху топката. Поглед върху играта. Може да повежда както офанзиви с къси пасове, по този начин и да извежда своите съотборници с дълъг пас. Човек, който е извънредно благонадежден и ефикасен в своите дейности. Не са рядко случаите, в които той бележи и от директни свободни удари значими голове за своя тим “, споделя той.

„ Пред тях бих сложил една легенда на европейския и международен футбол – Зинедин Зидан. Човек, за който каквото и да кажем ще е малко. Изключителен виртуоз с топката. Може да направи всичко с нея. Умело провежда офанзивите на своя тим. Много се труди и работи и в отбранителен проект. Човек, който е сърцето и душата на тима на Франция. Със своите лидерски качества той през годините се е утвърдил като една от най-големите звезди в международния футбол.

Като десен полузащитник бих сложил още една легенда на испанския футбол Андрес Иниеста. Човек, който играе в средата на терена. Умело се включва в офанзивите на своя тим. Изключителна повратливост, продуктивност, боравене с топката. Импровизаторските му качества са невероятни. Много постоянно и бележи голове. Включва се от втора позиция и е един от най-полезните играчи в испанския футбол в последните 10-15 години.

В лявата страна на офанзивата бих сложил Тиери Анри. Също един извънреден футболист. С невероятна техника и реализаторски умения. Човек, който е доста сложен за запазване. Изключителна експедитивност. Много сложен за всички свои съперници. Той постоянно е бил един от водачите на френския народен тим “, споделя Червенков и приключва своя тим с състезател, който ще пази цветовете на Португалия на UEFA EURO 2024.

„ На върха на офанзивата бих сложил Кристиано Роналдо. Изключителен гол занаятчия. Човек, който е с голямо въздействие в офанзивите на своите тимове. Той е водачът. Той е сърцето и душата на португалския народен тим. Завидно дългоденствие във футбола. Професионалист от всяка една позиция. Човек, на който постоянно може да се разчита. Неслучайно негови са доста върхове по маркирани голове в европейския и международния футбол “, приключва Червенков.

 

 

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР