Заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. преряза символично лентата на

...
</TD
>Заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. преряза символично лентата на
Коментари Харесай

Реновираха зона в центъра на Пловдив

Заместник-кметът по строителство и вложения инж. преряза алегорично лентата на формалната гала по откриването на 6 реновирани улици в центъра. Те са реконструирани по план " Обновяване на градската среда в Община Пловдив “, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна програма " Региони в напредък “.

Това са ул. " Райно Попович “, ул. " Драгоя Божилов “, ул. " Страхил “, ул. " Ивац “, ул. " Неофит Бозвели “ /северно от ул. " Марагидик “/ и ул. " Александър Пушкин “ /от пл. " Александър Малинов “ до ул. " Куртово “ и от ул. " Драгоя Божилов “ до ул. " Неофит Бозвели “/. В микрорайона е осъществена рехабилитация на пътните и тротоарни настилки, сменена е водопроводната мрежа и е инсталирано енергоспестяващо осветяване

" Това е трети, финален стадий от плана, който обнови напълно зоната в центъра, заключена сред булевардите " Княгиня Мария Луиза “, " Източен “ и бул. " Марица-юг “ и тя закупи нов, европейски образ “, уточни зам.-кметът инж..

Той акцентира, че най-важен е ремонтът на ул. " Неофит Бозвели “, която е била със остаряла, калдъръмена настилка и без отводняване.

Инвестицията е малко над 10 милиона лв., като от тях европейското финансиране е 8 304 822 лв., съфинансирането от държавния бюджет е 1 465 555 лв., а приносът на Община Пловдив е 463 093 лв..

Целта на плана е възстановяване на виталната среда и реализиране на качествени условия за живот и отдих.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР