Заместник-кметът по финанси на община Пловдив иска да му бъде

...
</TD
>Заместник-кметът по финанси на община Пловдив иска да му бъде
Коментари Харесай

Родопски: Искам първо точни сметки за стадион Христо Ботев, а после ще говорим за пари

Заместник-кметът по финанси на община Пловдив желае да му бъде показана съответна количествено-стойностна сметка за довършването на стадион " Христо Ботев ". Следващият четвъртък строителят би трябвало да показа плановете, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Договорът е подписан за 53 милиона лв.. До момента са изхарчени 28,5 милиона. Строителят споделя, че са нужни още 22 милиона за обекта. Искам черно на бяло планове кое какъв брой коства " - разяснява за медията ни Родопски. 

След показване на сметките общинските финансисти дружно с надзора на обекта ще ревизират цифрите. След това общинската администрация ще предложения ръководителите на групи в Общинския съвет, с цел да ги запознае с плановете. Най-вероятно на идната сесия на 9 февруари няма да се разисква настояването за обезпечаване на спомагателен запас за дотъкмяване на стадион " Ботев ". Родопски е безапелационен, че финансистите първо ще огледат нещата от всички страни и чак по-късно ще внесат предложение в Общинския съвет. 

Филипов е декларирал, че е в положение да финансира строителството до дъно и да чака общината да му се издължи в три бюджетни години. Този вид обаче също би трябвало да бъде утвърден от общинските съветници, посочи Родопски. Изграждането на стадион " Христо Ботев " е ангажимент на страната и е редно тя да поеме цялото финансиране, счита той.

" Не сме София или Варна, с цел да имаме огромни доходи. Нашите локални приходи са 2-5-10 милиона. Означава ли това, че поради този обект би трябвало да спрем всички останали? Освен това имаме доста стартирани планове, които сме длъжни да приключим " - коментира финансист №1 на Пловдив. 

Припомняме, че страната даде 25 милиона за стадиона, община Пловдив обезпечи от заем 12 милиона, само че 1 милион от тях отидоха за трева и седалки. Така обезпечената сума единствено за строителството все още е 36 милиона.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР