Заместник-кметът оттегли предложението за повторна индексация на три инфраструктурни обекта

...
</TD
>Заместник-кметът оттегли предложението за повторна индексация на три инфраструктурни обекта
Коментари Харесай

Община Пловдив се отказа от повторна индексация на средствата за три строителни обекта, засега!

Заместник-кметът отдръпна предлагането за повторна индексация на три инфраструктурни обекта с пари от заема от Фонда за устойчиви градове. В първичния вид общинската администрация искаше позволение да пренасочи останалата неусвоена сума в размер на 4 923 290.44 лева от плана за пробив при Водната палата към други три обекта. В хода на полемиката обаче стана ясно, че администрацията не е подготвила правилно предлагането, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Идеята за релокирането на средства е парите да се употребяват за индексация на изпълняваните сега пробив " Модър-Царевец ", реконструкцията на бул. " Хаджи Димитър " в сектора от Коматевския транспортен възел до ул. " Царевец ", реорганизация на ул. " Царевец " от бул. " Хаджи Димитър " до бул. " Свобода " стадий I. По този метод няма да се употребяват пари от общинския бюджет и ще се освободят средства за други обекти, разяснява заместник-кметът по строителство. 

В решението, което беше препоръчано да се гласоподава от Общински съвет, обаче е изписано средствата да се дадат за Дондуковата градина. Всъщност парите за реконструкцията на градската градина на Пловдив бяха отпуснати на предходната сесия, уточни ръководителят на групата на ГЕРБ. 

Недоразумението провокира къса отмора за изясняване на проблема. " Ще оттеглим точката, тъй като не е направена както би трябвало. Ще желаеме позволение от Фонда да се пренасочат средствата и откакто получим това позволение ще внесем в Общинския съвет още веднъж предлагането " - изясни заместник-кметът Родопски.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР