Замърсяването с фини прахови частици в Пловдив е по-малко тази

...
</TD
>Замърсяването с фини прахови частици в Пловдив е по-малко тази
Коментари Харесай

Община Пловдив: Замърсяваното на въздуха в града вече е по-малко

Замърсяването с фини прахови частици в Пловдив е по-малко тази година в съпоставяне със същия интервал на предходната. Това съобщи Елена Найденова от дирекция " Екология " на Община Пловдив, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

Според екипа на план " Мерки за възстановяване на качеството на атмосферния въздух в община Пловдив посредством понижаване на излъчванията от ФПЧ10 от битовото отопление “ по-малкото фини прахови частици е и поради подмяната на 3169 на брой печки на дърва с екологични уреди за отопление.

3341 печки на твърдо гориво са отстранени, като предстои да бъдат рециклирани, прецизираха от администрацията.

" Вече работим по визията за новия програмен интервал, ще бъде оповестено по какъв начин жителите ще аплайват за подмяната на печките на твърдо отопление. Новото е, че те към този момент ще могат да аплайват за термопомпи. Остават възможностите за слагане на климатици, котли на пелети или с дървен чипс. Няма да може да се кандидатства за газифициране ", посочи ръководителят на плана Галена Боснова.

Енергийно небогати семейства към този момент ще оказват помощ да подават молби за слагане на фотоволтаици за произвеждане на лично електричество.

Финансирането на плана е от Кохезионния фонд и от националното съфинансиране. Стойността му е близо 14 милиона лв..

Средноденонощните завишения на замърсяването на въздуха са по-малко от предходната година, регистрират от общината.

Пункт " Каменица "  показва 29 средноденонощни повишения при разрешени 35. Това е своеобразен напредък във връзка с работата ни за понижаване на замърсяването в града, разяснява най-после Елена Найденова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР