За поредна година Фондация Русе – град на свободния дух“,

...
</TD
>За поредна година Фондация Русе – град на свободния дух“,
Коментари Харесай

Фотоконкурс Обичаме Русе набира фотоси от утре

За поредна година Фондация " Русе – град на свободния дух “, " Холлеман България “ ООД, " Тива Плюс “ ООД и Община Русе насочат предизвикателство към феновете на обектива посредством фотоконкурса на тематика " ОБИЧАМЕ РУСЕ “. Това е четвъртото издание на самодейността, която има за цел да покаже красивата страна на град Русе и всичко хубаво, което се случва в него. Идеята е да бъдат насърчени всички жители, фотолюбители и професионални фотографи да уловят и запечатат с обективите си невероятни и вдъхновяващи моменти от най-големия дунавски град в България.

В раздел " Бизнесът на Русе “ и тази година уредниците на състезанието чакат да получат фотоси от работния развой на всички сфери на бизнеса в Русе. Участниците ще бъдат класирани на база професионален опит в две категории:

• Любители

• Професионални фотографи

Снимки могат да вземат участие и в станалите към този момент обичайни раздели " Аерофотография “, " Пейзажи “, " Събития и уловени моменти “, повече информация за категориите в тези раздели може да научите от цялостния правилник на Фотоконкурса.

Участниците могат да се включат с фотографии, които показват значими здания, монументи, панорами, занимателни моменти от своята работа, забавни машини с които работят, събития или просто завършения от град Русе. Необходимо е фотосите да дават отговор на заложената тематика и да имат естетическа стойност.

Право на присъединяване във фотоконкурса имат всички искащи, фенове и професионални фотографи, без ограничавания във възрастта. Лица, ненавършили 18 години, могат да вземат участие само след единодушието на техните родители или законни настойници.

Всеки създател може да взе участие с най-много 5 фотоси във всеки от оповестените раздели. Снимките за фотоконкурса би трябвало да са не по-стари от 1 година (да са направени през 2022 или 2023 г.). Те би трябвало да са в цифров формат JPEG, да имат заглавие и наложително да бъдат съпроводени от къс текст, описващ мястото, обстановката и историята на фотографията - до 500 знака. Големината на изображението би трябвало да бъде нe по-малко от 3000 и не по-голямо от 5000 пиксела по дългата страна. Нужно е резолюцията на изображенията да е не по-малка от 200 dpi. Файловете не би трябвало да са по-големи от 10MB. Необходимо е всеки да може да даде първоначален файл (снимка в автентичен размер).

Регистрацията за присъединяване и изпращането на фотоси става на адрес [email protected] от 23 август 2023 година до 20:00 часа на 15 октомври 2023 година

Фотографиите ще бъдат оценени от жури, включващо представители на Фондация " Русе – град на свободния дух “, " Холлеман България “ ООД, " Тива Плюс “ ООД, Община Русе и други. Критериите за оценка са: принадлежност към тематиката на състезанието, естетическо осъществяване, автентичност, образно влияние.

Фаворит на публиката също ще бъде определен посредством избор във Facebook страницата на Фондация " Русе – град на свободния дух “. Гласуването може да бъде направено от 18 октомври до 23:59 часа на 28 октомври 2023 година

Наградите ще бъдат оповестени и връчени на специфична гала при разкриване на галерия, в която ще вземат участие спечелилите, класирани от журито във всяка категория, планувани са и парични награди.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР