За пета година Административен съд – Русе се присъединява с

...
</TD
>За пета година Административен съд – Русе се присъединява с
Коментари Харесай

Гимназии си партнират с Административен съд - Русе в образователна програма

За пета година Административен съд – Русе се причислява с лекторска стратегия и начинания към Образователната стратегия на Висш съдебен съвет и МОН  " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ".

В тазгодишната акция съдът продължава партньорството си с Професионална гимназия по стопанска система и ръководство " Елиас Канети “ и Английска езикова гимназия " Гео Милев “. За първи път в деянията, които съдът ще осъществя, ще се причислят и единадесетокласниците от Математическа гимназия " Баба Тонка “.

В рамките на програмата, през месец април, ще бъдат проведени общо пет образователни срещи с възпитаници от трите гимназии.

Темите, които магистратите ще показват, ще бъдат свързани с особености и подготвеност на административните съдилища, последствия от административните нарушения и наказания, закононарушения срещу данъчната система, права и отговорности на жителите, съществени начала в Конституцията на България, европейски институции за отбрана правата на индивида, типове правосъдни услуги и други.

Първата от поредицата планувани срещи се състоя през днешния ден, 04.04.2023 година, с единадесетокласниците от ПГИУ " Елиас Канети “ в Тържествената зала на Административен съд – Русе с лекция на арбитър Спас Спасов, оповестяват от dunavmost.com.

Домакин на втората среща от цикъла лекции още веднъж ще бъде Административен съд – Русе. Лектор на учениците от ПГИУ " Елиас Канети “ ще бъде арбитър Ивайло Йосифов. Събитието ще се състои в петък, 07.04.2023 година, от 13:40 часа.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР