За отбелязване на Световния ден за борба с диабета, на

...
</TD
>За отбелязване на Световния ден за борба с диабета, на
Коментари Харесай

Ендокринолозите от Пълмед с безплатни консултации по повод Световния ден за борба с диабета

За отбелязване на Световния ден за битка с диабета, на 14 ноември, вторник, всички свободни от график лекари в Клиниката по вътрешни заболявания с поделение по ендокринология на УМБАЛ " Пълмед “ ще дават безвъзмездни съвещания за диабет и предиабет (метаболитен синдром). Безплатните съвещания ще се осъществят от 10 до 17 часа, като искащите не е належащо да записват час. Информация за мястото на прегледите ще се дава в деня, на регистратурата на лечебното заведение.

При нужда по време на консултациите ще се изследва кръвна захар и гликиран хемоглобин.

Екипът на клиниката взе участие и в други начинания, свързани с битката и предварителната защита на диабета, една от които е националната акция " Не чакай диабета, изследвай се през днешния ден! "

Доц. доктор Митко Митков, д.м., шеф на Клиниката по вътрешни заболявания с поделение по ендокринология на УМБАЛ " Пълмед “ разяснява притеснителния факт, че съвсем половината от заболелите от диабет не са диагностицирани и не знаят, че живеят с това положение.

" Затова е целесъобразно болестта да се търси интензивно. Аз бих предложил проучване на кръвна захар и гликиран хемоглобин най-малко един път годишно при лица с наднормено тегло и при съществуване на първостепенни роднини, страдащи от захарен диабет. В доста случаи захарен диабет вид 2 и неговите затруднения могат да бъдат отсрочени или предотвратени посредством разбиране и поддържане на здравословни привички “, акцентира доц.Митков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР