Ясни са победителите в XXVI – та Национална олимпиада по

...
</TD
>Ясни са победителите в XXVI – та Национална олимпиада по
Коментари Харесай

Ясни са победителите от олимпиадата по астрономия в Пловдив

Ясни са спечелилите в XXVI – та Национална олимпиада по астрономия, на която гр. Пловдив беше хазаин в последните три дни.

В първа възрастова група – VII-VIII кл. победител е Красимир Станков от МГ “Баба Тонка “ гр. Русе. Във втора група- IX-X кл. първото място сграбчи Стела Бинева от ПМГ “Академик Боян Петканчин “-гр. Хасково, а в групата XI-XII кл. успеха е за Лора Лукманова от СМГ “Св. Паисий Хилендарски “ – гр. София.

Победителите получиха медали и грамоти от членовете на националната комисия Никола Каравасилев и Александър Куртенков, както и от Силвия Стойчева – основен специалист в Дирекция “Съдържание на предучилищното и учебното обучение “ в МОН.

Учениците, класирани на първите три меса в обособените възрастови групи ще показват страната на интернационалните надпревари по астрономия и научни конгреси у нас и в чужбина.

В Националната олимпиада по астрономия, която се организира за първи път в Пловдив се включиха 97 възпитаници от VII до XII клас от цялата страна. Всички те са спечелили в двата предварителни кръга на надпреварата -общински и регионален, които се организираха в учебните заведения и в всички райони на страната по-рано през образователната година.

Вчера беше първият тур, в който участниците решаваха 4 теоретични и на практика задания. Днес трябваше да се оправят с тест с избираеми и отворени отговори. Домакини на олимпиадата бяха СУ “Св. Патриарх Евтимий “ и Технически университет – София, Филиал Пловдив. Вчера, след привършване на спортната част, участниците в Олимпиадата посетиха Епископската базилика на Филипопол, а по-късно разгледаха лаборатории в Техническия и в Пловдивския университет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР