Второто издание на Балканския театрален фестивал в Благоевград ще предложи

...
</TD
>Второто издание на Балканския театрален фестивал в Благоевград ще предложи
Коментари Харесай

Второто издание на Балканския театрален фестивал в Благоевград ще предложи на публиката пет вечери с незабравими спектакли-събития

Второто издание на Балканския сценичен фестивал в Благоевград ще предложи на публиката пет вечери с незабравими спектакли-събития. Това сподели на конференция шефът на дирекция " Култура “ в Община Благоевград Силвия Домозетска, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" Ще забележим артисти, които вършат забележителни функции. Сред тях са Деян Донков и Владимир Пенев. Откриваме с НАТФИЗ и Александър Кръстански, който е едно момче от Благоевград “, сподели още тя.

Представленията обгръщат тематики, които са безконечни, които ни карат да размишляване и да научим нещо ново - типичен творби, на типичен драматурзи и писатели, добави Домозетска.

" Нашият екип доста се радва, че Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров “ – Благоевград поема организацията, селекцията и е главния локомотив на този фестивал. Те осигуриха и огромната част на финансирането “, акцентира Домозетска.

Културното събитие ще се организира в интервала от 2-ри до 6-и ноември в Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров “ – Благоевград.

Директорът на културния институт Маргарита Мачева напомни, че в Благоевград от години има традицията да се провежда сценичен фестивал, само че от предходната година той е с изменена идея и в селекцията биват включвани представления, които са от прилежащи балкански страни.

" Тази година сме се спрели на 5 заглавия, големи спектакли – събития, които другояче мъчно бихме си разрешили да програмираме в регулярната ни стратегия. Те са с доста награди от национални и интернационалните фестивали “, акцентира тя.

Програмата на фестивала е следната:



2 ноември / КЕНТЪРБЪРИЙСКИ РАЗКАЗИ

по Джефри Чосър, Гийом де Лорис и Жан дьо Мон

режисьор проф. Пенко Господинов

НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов "

3 ноември / СОЛУНСКИТЕ СЪЗАКЛЯТНИЦИ

от Георги Данаилов

режисьор Стайко Мурджев

Драматичен театър-Пловдив

4 ноември / АНА КАРЕНИНА

по Лев Толстой

режисьор Деян Пройковски

Театър Нови Сад - Сърбия / Újvidéki Színház

5 ноември / ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА

от Харолд Пинтър

режисьор Явор Гърдев

Малък Градски Театър " Зад канала "

6 ноември / АНТИГОНА

от Жан Анауи

режисьор Александър Морфов

Драматично - куклен спектакъл " Иван Радоев " – Плевен

" Много се веселя, че програмата е толкоз наситена. Ще покажем едно високо художествено равнище. Очакваме освен аудитория от Благоевград, само че и посетители от цялата страна “, акцентира Мачева.

Директорът на благоевградския спектакъл добави, че ще има и съпътстваща стратегия. Цената на картата за всички представления е 80 лв..
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР