Всички подземни комуникации – кабелна мрежа и напоителна система, в

...
</TD
>Всички подземни комуникации – кабелна мрежа и напоителна система, в
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Ще видим целия блясък на това прекрасно място в сърцето на града

Всички подземни връзки – кабелна мрежа и напоителна система, в реконструиращата се Дондукова градина в регион " Централен " към този момент са сменени. В момента се работи и по надземните уреди и настилки. Това видя на място кметът. Заедно с него бе и кметът на региона и заместник-кметът инж. Тошо Пашов, които показаха и идните действия до довеждане докрай на парка.

" Проектът върви с доста положителни темпове, а напредъкът от април месец до в този момент е впечатляващ. Видимо е, че реконструкцията се прави качествено и даже предварително ще забележим целия искра на това прелестно място в сърцето на града ", разяснява градоначалникът пред чиновници на районната администрация и изпълнителя на плана.

" До края на седмицата ще поръчаме двете нови детски площадки, които ще са в по-голямата си част от дърво, с цел да се впишат в парковата среда. Фундаментът за тях вече e готов. Поръчваме и една част от настилките – шестсантиметров гранит и паваж 10 х 10, които са българско произвеждане ", сподели Стаменов и разясни, че те идват поетапно, с цел да се редят навреме, а паралелно с това се довършва коритото на огромния фонтан, с цел да му се направи хидроизолация и облицоване.

Специално е поръчан и базалтов пясък за фугите. Чугунените стълбове също са българско произвеждане, отливат се по самостоятелен подробност и ще са с герба на Община Пловдив.

Изпълнителят на плана от " Консорциум Дондукова градина " Михаил Иванов добави, че всекидневно на терен работят най-малко по три багера, голям брой камиони и 20 служащи. Следващите седмици те ще положат близо 1100 тона другите типове настилки.

В приключен тип първата градска градина, оповестена за монумент на българската градинско-паркова просвета ще има четири водни атракциона-освен съществуващия и централен шадраван, изсъхнал шадраван на входа и ромолящ зад постройката на Природонаучния музей.

Предвидено е и озеленяване, както и пейки за отдих. Проектът следва концепцията на районния кмет паркът да бъде възобновен в оптимално достоверния си тип, както е бил умислен от основателя си Люсиен Шевалас. За задачата проектантите са потърсили визията отпреди последната реорганизация от 70-те години на предишния век.

Реконструкцията на Дондуковата градина е съгласувана с Националния институт за недвижимо културно завещание. Стойността й е 4 млн. лева, а средствата са обезпечени от Фонда за стабилно градско развиване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР