Водим диалог и съм умерено оптимистичен. В крайна сметка надделява

...
</TD
>Водим диалог и съм умерено оптимистичен. В крайна сметка надделява
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не може с Пирогов да си правим експерименти и да го въвличаме в политически сценарии

Водим разговор и съм умерено оптимистичен. В последна сметка надвива разсъдък и схващане, че няма къде да вървим. Призивът ми ще бъде към самообладание, да разбираме, че не можем с " Пирогов " да си вършим опити и да го въвличаме в някакви политически сюжети. Това каза съпредседателят на Демократична България във връзка напрежението сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС заради отстранения шеф на незабавната болница.

" Да не си вършим илюзии, че когато става дума за огромен финансов запас – опазване на здравето, енергетика, защитата, политиката може да бъде отвън това. Политиката ще бъде там, въпросът е и публичният интерес, и разсъдъкът да бъдат в политиката ", добави Иванов. 

По думите му би трябвало да има механизми за координиране сред сътрудниците в така наречен сглобка.

" Очевидно ги няма, само че ние сме в непрекъснат разговор и се опитваме да намираме решения. Случва се да ги намираме и съм сигурен, че ще продължим. Поехме отговорността да съставим това държавно управление с цялостното схващане какъв брой ще е мъчно. Въпреки това, в името на огромните цели поемаме тази отговорност. Много е елементарно в профил да бъдем подритвани от всички – открита съпротива, полуопозиция, тези които би трябвало да ни поддържат, тъй като те имат лукса да не носят отговорност. Нашата задача е не да отговаряме на огъня, а да доведем нещата до резултат “, добави съпредседателят на Демократична България пред бТВ.

По думите му сме близо да решение за Шенген.

" Ще може да кажем, че е имало смисъл, когато забележим резултатите от усилието да наложим господство на правото и да подобрим институциите, които би трябвало да се борят с корупцията. Не бива да прекаляваме с прилагателното " евроатлантически “. То не е маловажно, само че не може да бъде опрощение за това да не се борим за върховенството на закона “, сподели още.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР