Вместо Община Пловдив да облагороди пространството пред кино Космос както

...
</TD
>Вместо Община Пловдив да облагороди пространството пред кино Космос както
Коментари Харесай

Вместо притегателно място за култура, превърнаха емблематичен площад в паркинг

Вместо Община Пловдив да облагороди пространството пред кино " Космос " както и постройката на самото кино и да осъществя най-сетне плана за обновяването му, то площадът още веднъж е трансфорат в паркинг, видя  Plovdiv24.bg.  Притиснати от неналичието на задоволително място, където да оставят колите си, няколко водачи са паркирали на сянка.

Разбира се няма и кой да ги глоби, на никого в общинска полиция не му прави усещане, че това е неправилно. 

Така вместо регионът в тази централна част да се облагороди, вместо най-сетне пловдивчани и гостите на града да видят това емблематично пространство като притегателно място за срещи, концерти и мероприятия, които още веднъж да ни карат да се гордеем, че живеем с най-стария жив град в Европа, то виждаме - изпочупени плочки, останки от краткотрайни постройки, изоставена постройка, където и клошари не биха живели, воня, нечистотия и отблъскваща панорама. През годините беше почиствано, пловдивчани постоянно.

Вместо да забележим осъществен идейния план, който е подготвен от няколко години и който вдъхва живот на това забравено от Бога място, то действителността е много по-противна, в сравнение с ни се желае (Може да си припомните за.). Ръководството на Община Пловдив е готово да дава няколко пъти по милиони левове за спортни зали ( " Строител ", в регион " Западен ", както и за довършването на двата футболни стадиона), само че по този начин и не откри средства да осъществя плана за възобновяване на кино " Космос ".

Миналата година даже самият разгласи, че част от парите от неосъществения план за пробив до Водната палата могат да отидат за киното и пространството към него, само че това по този начин и не стана. Вместо това ги изиска за инфраструктурните планове - бул. " Хаджи Димитър ", пробива " Модър-Царевец и ул. " Царевец ".

Пловдив е освен първият български град европейска столица на културата, Пловдив е културната столица на България и това е нещо, което всеки кмет би трябвало да знае, развива и продължава, тъй като в противоположен случай вместо подиуми, събирания, мероприятия и хора, ще гледаме паркинги.

Жалко, само че факт!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР