Випуск 2022 на Факултета по математика и информатика на Пловдивския

...
</TD
>Випуск 2022 на Факултета по математика и информатика на Пловдивския
Коментари Харесай

Пловдивският университет връчи тържествено дипломите на над 500 абсолвенти

Випуск 2022 на Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ получи дипломите си за приключено висше обучение. Промоцията се състоя в Спортната зала на висшето учебно заведение, оповестиха от факултета.

Церемонията бе открита с тържествено посрещане на знамето на ПУ " Паисий Хилендарски “, импортирано в залата от трима от отличниците на випуска. В приветственото си слово деканът на ФМИ проф. доктор Ангел Голев поздрави абитуриентите за сполучливото им довеждане докрай.

Гости на церемонията бяха Костадин Димитров - кмет на регион Тракия и ученик на факултета, който поздрави абитуриентите и връчи дипломите на отличниците - бакалаври, проф. доктор Асен Рахнев - ръководител на Общото заседание на ПУ, зам.-ректорите на висшето учебно заведение доцент доктор Надя Чернева и проф. доктор Антон Илиев, спонсори и представители на бизнеса, с които ФМИ работи сполучливо.

Над 500-те абитуриенти на факултета бяха поздравени и от промоутърите на бакалавърските и магистърски стратегии - проф. доктор Асен Рахнев и проф. доктор Коста Гъров. От името на ректора на ПУ " Паисий Хилендарски “ проф. доктор Румен Младенов, студентите приветства доцент доктор Надя Чернева, която прикани завършващите да останат в страната, тъй като България има потребност от тях и те имат потребност от нея.

Церемонията продължи със слово на Виктория Кунчева - бакалавър от компетентност " Математика, информатика и осведомителни технологии “, цялостен първенец и отличник на випуска. Тя пожела на сътрудниците си да бъдат борбени, смели и търсещи, и да застават на място, което е отлично, а не на място, което е комфортно.

Галилеевата клетва бе прочетена от Даниела Цветкова - отличник и първенец от бакалавърската компетентност " Математика, информатика и осведомителни технологии “. 

Във випуск 2022 на ФМИ се дипломират 49 първенци, от които 25 са цялостни отличници. Те получиха своите дипломи от формалните посетители на церемонията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР