Виждаме ги всеки ден около нас – майките, които бутат

...
</TD
>Виждаме ги всеки ден около нас – майките, които бутат
Коментари Харесай

Румяна Толова: Три хиляди лева еднократна помощ за раждане на дете

Виждаме ги всеки ден към нас – майките, които бутат количките, търсят подобаващи места за отдих и игра. Решени на всичко, с цел да обезпечат по-спокойни и по-сигурни дни за децата си. Дали могат? Дали имат благоприятни условия? Често не разбираме.

Те не стачкуват, не затварят автомагистрали, само че се борят за децата си – безшумно и с настървението на виновни родители. Сигурна съм в това, тъй като и аз самата съм майка.

В приемната си като общински консултант съм виждала разочарованието в очите на дами, които желаят да бъдат майки, само че са обезпокоени дали ще могат да устоят финансово. По данни на Национален статистически институт, през 2022г. в Пловдив и региона са родени 6107 деца или с 105 деца по-малко от 2011г. Само за последната година раждаемостта е намаляла с 3,5%. Много ли желаят – да обезпечат заслужен живот на децата си до момента в който порастват? Не, несъмнено, и можем единствено да помогнем.

Трябва да има общи старания за поощряване на раждаемостта, както на държавно, по този начин и на общинско равнище. Като претендент за общински консултант от Коалиция " Съединени за Пловдив “, един от целите ми е да осигурим еднократна помощ за раждане на дете, чийто родители имат непрекъснат адрес в Община Пловдив и имат висше обучение. Предложенето ми е за разпределяне на три хиляди лв. при раждане на дете, без значение от поредността на раждането. Немного огромна сума, само че изцяло задоволителна, с цел да покрие първичните разноски – закупуване на количка, детско легло, дрешки и всичко належащо първоначално.

Три хиляди лв. за нов живот и нова усмивка. Много ли желаеме, с цел да изгрее едно детско слънце и да забележим щастливи родители? Много малко е даже.

Ще се боря за това – идващият мандат да е на детските усмивки и спокойствието на родителите. Огледайте се в близост – доста от тях се нуждаят от поддръжка, с цел да отгледат децата си.

Можем да го създадем! Защото Пловдив заслужава!

Румяна Толова е претендент за общински консултант от КОАЛИЦИЯ СЪЕДИНЕНИ ЗА ПЛОВДИВ. Можете да гласувате за нея с номер 68 в бюлетината за общински съветници и преференция 114.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР