Велизар Цолакидис е работил в Община Пловдив . Справка на

...
</TD
>Велизар Цолакидис е работил в Община Пловдив . Справка на
Коментари Харесай

Велизар Цолакидис работи без право в Общината, има фирма с дясната ръка на Титюков

Велизар Цолакидис е работил в Община Пловдив. Справка на Plovdiv24.bg  в Търговския указател демонстрира, че футболният почитател има 50% дял в " Солваре " ООД, където съучастник му е някогашният общински консултант от " Кауза България “ Едуард Сарафян.

Последният минава за един от най-близките на водача на партията. Футболният почитател, който нашумя този месец, откакто се оплака, че е бил обект на принуждение от страна на, изненадващо се оказа общински чиновник.

Той е бил назначен в Община Пловдив през 2016 година, когато до момента той всеки месец се е разписвал против заплащане, макар че не върви на работното си място. Цолакидис работи като " служащ поддръжка “ към звеното " Обществен ред и ръководство на рецесии ", като средствата за заплатата му се превеждат от Министерския съвет.

Неговата длъжностна характерност е да следи дали са изправни пожарогасителите, както и да оказва помощ при поддръжката на материалната база. Наред с това през 2022 година той влиза в бизнеса със солари и фотоволтаици. Той основава компанията " Солваре " ООД дружно с Едуард Сарафян, като главният й предмет е пpoизвoдcтво и пpoдaжбa на eлeктроенергия от възобновими енергийни източници.

Макар Цолакидис да е на минимална работна заплата той внася 5000 лв. дружествен дял в капитала на сдружението. То има позволение за създаване на фотоволтаична електроцентрала в село Маломирово, община Елхово от 2022 година.

Това значи, че през последните две години той не е имал право да работи в Община Пловдив. Според член 107 от Кодекса на труда лице не може да работи в обществена администрация, в случай че е съучастник и шеф на комерсиално сдружение. От основаването на компанията той имал 7 дни да впише събитието и напусне работата си в Община Пловдив.

Според закона го грози санкция от 1000 до 3000 лв., а в случай че е вписвал погрешни условия в декларациите си, то може да получи и затвор до 3 години съгласно член 313 от Наказателния кодекс.

Сарафян е шеф и съучастник във компанията " Сън Енерджи Правище " ООД, където дял има Кристина Титюкова – брачната половинка на някогашния зам.-кмет. Тя е и едноличен притежател и шеф на компанията " Сън Енерджи " ЕООД, която от 2012 година има фотоволтаична централа в село Церетелево, община Съединение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР