Вече три месеца има с булевард “Освобождение до SPS, непосредствено

...
</TD
>Вече три месеца има с булевард “Освобождение до SPS, непосредствено
Коментари Харесай

Три месеца дупка в асфалта Здравко Димитров не може да оправи, пробив на Водната палата тръгнал да прави

Вече три месеца има с бул. “Освобождение " до SPS, директно до спирката. Сагата се влачи дълго време и няма изгледи скоро да завърши. През месец август Plovdiv24.bg видя проваляне на новия асфалт, положен преди единствено девет месеца. По-късно мястото беше обградено с ленти и знаци водачите да внимават. След като беше отстранен асфалта, към този момент близо месец дупката стои неремонтирана. На въпрос, от страна на редакцията ни, по кое време най-сетне ще бъде оправен секторът, около който непрестанно минават рейсове, Община Пловдив мълчи към този момент няколко дни.

В съседство се намира една от най-дълго, където повече от една година жителите от кв. “Гладно поле " са в клопката на безконечни поправки на едни 900 метра. 

По информация от община Пловдив ремонтът трябваше да завърши в края на месец октомври. В края пък на месец септември трябваше да е отворена за придвижване част от улица “Богомил ". 

Да си напомним, че ул. “Лев Толстой " също закъсняваше със периода, застой има и при пробива “Модър - Царевец ",, мудно върви ".

При всички тези усложнения и при обстоятелството, че пропадането на бул. “Санкт Петербург " седи трети месец за какво кметът еднолично взема решение (бел ред. - решенията в Общинския съвет се взимат след направени оферти от кмета) да прави пробив до Водната палата, чийто период няма да бъде спазен и чиито средства от 10 млн. лева надали ще стигнат.

За отговор на този въпрос не държим, обстоятелствата сами приказват, пък и нито политиката на, нито неговото политиканстване към момента са задоволително безапелационни в нуждата, целесъобразността и ефикасността на пробива на Водната палата - три думи, които всеки кмет на Пловдив би трябвало да знае и ползва с цялата отговорност на ръководството си.

Важно е да стане ясно, че като институция Община Пловдив борави само и единствено с документи и безпочвените изказвания на заместник-кмета са изцяло непотребни, а точно: " В преписка с ръководещия орган средствата, разходвани по плана ще би трябвало да бъдат възобновени. След персонални диалози със заместник-министрите, които дават отговор по оперативната стратегия, имаме уверението, че по плана няма да имаме никакви наказания. Единственото решение, което може би ще бъде взето, само че няма още такова решение, е да възстановим цената на разноските по построяването на всички инфраструктури в региона в зоната на припокриване. Изчислили сме, че това са към 300 000 лв.. В момента ръководещият орган прави инспекция, има констативен протокол, дружно с тях са разисквани тези зони, чакаме и решение за тези зони от ръководещия орган ", завършек на цитата.

Сега разумният въпрос е какъв брой са достоверни тези диалози, с кои тъкмо заместник-министри са правени, в случай, че в последната година и половина държавните управления се сменяха по-често от носни кърпички по време на простуда и същите тези хора дали изобщо са на работа, и дали ще останат там предвид на ново държавно управление. Явно за господин Райчев 300 000 лв. са малко, тъй като той ги изрича с такава лекост, дано не не помни обаче, че тези средствата са обществени, те са от пловдивчани.

Отделно ироничните квалификации към пловдивчани, които кметът си разреши да изкаже в общественото пространство единствено демонстрират какъв кмет е той и по какъв начин не си дава сметка, че всяко едно решение е в резултат на политика - при него по-често недалновидна в сравнение с назад. Ако този план се направи, той ще е с доста взаимни отстъпки - най-вече от страна на пловдивчани. Слава Богу, Пловдив е най-старият жив град в Европа и съществува макар своите управници и ги надживява.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР