Възможностите за развитие на икономическото сътрудничество между България и Украйна

...
</TD
>Възможностите за развитие на икономическото сътрудничество между България и Украйна
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна в Русе: Благодаря за топлото посрещане на първите украински бежанци, които успяха да се спасят в България

Възможностите за развиване на икономическото съдействие сред България и Украйна разискаха през днешния ден на среща регионалният шеф на Русе Данаил Ковачев и изключителният и пълномощен дипломат на Украйна в страната ни Н. Пр. Олеся Илашчук.

" Много е значимо да дадем късмет на компаниите от двете страни за обмяна на опит и развиване на бизнес, който да е печеливш и преференциален за всички участници “, показа Ковачев. Според него е доста значимо да се употребяват всички качества на бизнесмените и квалифицираната работна ръка, тъй че да се задоволят потребностите на локалния пазар. От диалога стана ясно, че през идващите месеци в София ще се организира украинско-български бизнес конгрес, заяви ОА-Русе.

" Като основен граничен град регионалната администрация в Русе ще прави всичко допустимо за улеснение на бързата и ефикасна обмяна на артикули “, акцентира регионалният шеф и уточни, че администрацията, която ръководи е готова да окаже всякакво подпомагане по отношение на нейните пълномощия за подкрепяне реализацията на украинските жители на трудовия пазар и интеграцията им в публичния живот.

По време на срещата беше разисквано и дейното партньорство в областта на противодействието на дезинформацията. Ковачев още веднъж удостовери поддръжката си за осъществяване на взаимни събития. Посланикът на Украйна Н. Пр. Олеся Илашчук благодари на регионалния шеф, че спускайки украинския байрак от фасадата на постройката на 24 февруари тази година беше припомнено, че към този момент две години жителите на Украйна са под непрекъсната опасност. " Благодаря за положителната организация и топлото посрещане на първите украински бежанци, които съумяха да се спасят, пристигайки в България “, сподели дипломатът.

В срещата участваха още почетният консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков, както и заместник-посланикът на Украйна Анна Тертична.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР