Във връзка с крупната измама на 6000 човека в цялата

...
</TD
>Във връзка с крупната измама на 6000 човека в цялата
Коментари Харесай

Трима са задържаните за крупната измама, полицията в Пловдив издирва още пострадали

Във връзка с крупната машинация на 6000 индивида в цялата страна за над 1,5 млн. лв. са арестувани три лица - жена на 39 години, и двама мъже на 38 и 32 години. Това съобщи заместник-районният прокурор Атанас Илиев по време на нарочна конференция, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

Установено е, че компанията е правила измамата от 2016г. Престъпниците са набирали личен състав, който да намира клиенти, като са им предложили да се възползват от " рекламните услуги ". Измамата е била направена за лицата да си набират имотна полза. 

Размерът на вредите към момента следва да бъде обяснен. Измамниците са таргетирали хора без значение от техните бизнес. Един един от потърпевшите лица е пастир и се занимава със земеделско произвеждане. Заместник-районния прокурор Атанас Илиев добави, че към момента не е открито по какъв начин са успели да убедят земеделец, че му е нужно да се възползва от рекламни услуги в интернет.

" До момента са разпитани над 120 очевидци в региона на пловдивска област. Пострадалите са плащали сред 180-200 лв. на месец на трите лица, които са ги убеждавали, че техните бизнеси ще бъдат виждани първи в търсачката на Google. За страдание, приблизително на месец към 100 индивида са се възползвали от тази услуга. За последната година, имаме информация, че към 6000 постоянни клиенти са били подведени и излъгани от арестуваните лица. 

Призоваваме жителите да потърсят информация за избора им на компания за реклама, на която ще заплащат, в случай че решат да се възползват от такива услуги и да се обръщат единствено към лицензирани компании. Призоваваме и жителите, които са потърпевши от тази услуга, а не са подали сигнал, неотложно да го създадат и да се извърнат към полицията и прокуратурата. ", сподели Атанас Илиев.

Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив старши комисар добави, че преди 6 месеца е почнала инспекцията по измамата, след приемане на сигнал от потърпевш клиент. По случая е формирано досъдебното производство преди 2 месеца и след искане на настоящия прокурор по случая през вчерашния ден се е пристъпило към реализация на акцията на територията на София. По адресите на два от измамническите " офиси " и по адресите на две от лицата, свързани с компанията, са взети доказателства. Установените обвинени лица ще бъдат арестувани за 72 часа.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР