Във Велико Търново се проведе среща на гвардейски отряди от

...
</TD
>Във Велико Търново се проведе среща на гвардейски отряди от
Коментари Харесай

Русенският младежки гвардейски отряд обмени опит и разказа за своята дейност във Велико Търново

Във Велико Търново се организира среща на гвардейски отряди от Северна България по менторска стратегия под наслов " Младежите на България и Черна гора – мост за нови благоприятни условия “. В самодейността се включи и XIII юношески гвардейски отряд към Общинския юношески дом, заяви Община Русе.

По време на събитието над 150-те участници имаха опция да се срещнат и беседват с Н. Пр. Йелена Филипович-Стоянов - дипломат на Черна гора в Република България. Всеки от отрядите бе подготвил презентация, с която да показа своята активност и институцията, която съставлява.

Менторската стратегия се осъществя като взаимна самодейност с дълготрайност от януари до април на актуалната година. През месец април определени участници ще посетят Черна гора за продан на културни практики и обичаи. Те ще бъдат селектирани въз основа на присъединяване си в конкурс за есе. Темите, по които младежите ще пишат са:

1. Създаване на планова концепция за образователен  продан на младежи от България и Черна гора.

2. Младите хора - мотори на културната смяна.

След завръщането си в България момчетата и девойките ще показват усещанията си от визитата в Черна гора. За задачата ще бъдат проведени специфични срещи в учебните заведения им у нас.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР