Във Филиал – гр. Бургас на Софийския университет Св. Климент

...
</TD
>Във Филиал – гр. Бургас на Софийския университет Св. Климент
Коментари Харесай

Кметът на Бургас на среща с магистри от Академията за държавно управление към президента на Казахстан

Във Филиал – гр. Бургас на Софийския университет " Св. Климент Охридски “ се организира част от 14-дневния образователен стаж на 40 магистри от Академията за държавно ръководство към президента на Република Казахстан. Учебната стратегия на студентите включва поредност от лекции, съвещания, както и визити на институции.

Магистрите имаха опция да се срещнат с кмета на община Бургас и в непосреден диалог да зададат своите въпроси, свързани с ролята на локалната администрация в възстановяване на образованието, вложенията, обществената политика, привличането и задържането на фрагменти в администрацията, развиването на туризма отвън летния сезон. Особен интерес провокираха новата обществена услуга за обезпечаване на целодневна грижа на възрастни с деменция и плановете в областта на образованието. Кметът Николов подчертава върху напъните на локалната администрация за привличане на научно-изследователски капацитет в Бургас и построяването на съвременна инфраструктура, която да бъде изискване за интензивно развиване на висшето обучение в града.

В лекционната част на обучителните панели магистрите се срещат с авторитетни преподаватели от Софийския университет, Бургаски свободен университет и Университет " Проф. доктор Асен Златаров “. Темите на лекциите включват държавно ръководство, човешки запаси, сигурност и други Всички магистри работят в областта на държавното и районно ръководство в Казахстан и за първи път посещават Бургас.

Главен координатор на плана е шефът на научно-образователния център " Ал Фараби " към Софийския университет " Св. Климент Охридски “, откривател Виолета Добичина, а научни ръководители - проф. Александър Маринов от Философския факултет и заместник-деканът на Стопанския факултет доцент Иван Ангелов.

По време на образователния стаж гостите от Казахстан имат визити в общинските администрации на гр. Несебър и гр. Созопол, Център за незабавна здравна помощ-Бургас, Дирекция " Пожарна сигурност “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР