Върховният административен съд отмени уволнението на бившия шеф на Трето

...
</TD
>Върховният административен съд отмени уволнението на бившия шеф на Трето
Коментари Харесай

ВАС отмени уволнението на бившия шеф на Трето РУ в Пловдив

Върховният административен съд анулира уволнението на някогашния началник на Трето районно ръководство на полицията в Пловдив Самуил Хаджиев. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Хаджиев беше задържан при шумна акция на дирекция " Вътрешна сигурност " до момента в който беше и.д. шеф на Трето. Обвиниха го в подготвяне за кражба на половин звук марихуана от склад, оказване на напън върху подчинена служителка да изземе без потребност машини за обработка на тютюн, погрешно запазване на 50 броя патрони, укриване на видеозапис от злополуката, породена от Иво Даскалов (Лудия). В заповедта за уволняване обаче като причина се акцентира нарушаването на Етичния кодекс на Министерство на вътрешните работи и уронване на престижа на полицията и погрешно запазване на патрони, без да се загатват другите обвинявания.

В резултат Административният съд в Пловдив анулира уволнението на краткотрайния полицейски началник като незаконосъобразно с мотив, че наложеното дисциплинарно наказване е несъразмерно на осъщественото нарушаване. Върховните магистрати удостоверяват решението. В мотивите на Върховен административен съд се показва, че Хаджиев е притеглен като обвинен за закононарушения, които не съставляват действия, предмет на процесната заповед за дисциплинарно наказване, като се изключи държането на 50 броя патрони.

" Извършването на открито с влезнала в действие присъда съзнателно закононарушение от общ темперамент е независимо съображение за налагане на дисциплинарно наказване " уволняване " и преустановяване на служебното правно отношение на чиновниците на Министерство на вътрешните работи – член 203, алинея 1, т. 1 от ЗМВР, само че в тази ситуация е налице единствено висящо правосъдно наказателно произвеждане за определяне осъществяването на такова закононарушение и наказването не е наложено по цитираната наредба ", се споделя в решението на Върховен административен съд.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР