Вълнуваща експедиция ще поведе посетителите на Регионалния природонаучен музей в

...
</TD
>Вълнуваща експедиция ще поведе посетителите на Регионалния природонаучен музей в
Коментари Харесай

Вълнуваща експедиция за посетителите на един музей в Пловдив

Вълнуваща експедиция ще поведе посетителите на Регионалния природонаучен музей в Пловдив през днешния ден и на следващия ден на едно незабравимо странствуване в света на прилепите. Това ще се случи посредством интерактивната инсталация  " В дребния огромен свят на прилепите ", включваща обекти и видеа, подредени в музея, които по незабравим метод преплитат науката и изкуството.

Зрителите ще бъдат водени от вдъхновяващия откривател Антония Хубанчева и ще могат по занимателен и занимателен метод да научат повече за прилепите, за странностите на природата и за подправените вести.

Гостуването на инсталацията " В дребния огромен свят на прилепите " в Пловдив е опция за публиката да види света по изцяло нов метод и това е напълно безусловно! В залите на Природонаучния музей ще бъдат ситуирани разнообразни елементи от описа в инсталацията. Публиката ще бъде не просто наблюдаващ, а пряк участник. Множеството обекти на разнообразни места в музея ще разрешат на всеки участник да види и усети обкръжаващата го среда през сетивата на прилепите.

Той ще се опита да ловува като тях, да вижда като тях и да основава ултразвук в честотата на прилепите. Ще има опция да научи даже какво количество храна би му било нужно на ден, в случай че беше прилеп. Сред провокациите ще бъде и къса конкуренция по различаването на научната от псевдонаучната или погрешна информация.

Туровете, проведени за посетителите, са с дълготрайност 60-70 минути.

На 22 ноември – 1 тур стартира от 17:30 ч. ; 2 тур - от 19:30 ч.

На 23 ноември – 1 тур  започва от 17:30 ч. ; 2 тур - от 19:30 ч.

Част от инсталацията " В дребния огромен свят на прилепите " ще е отворена за посетителите на музея сред 21 и 23 октомври 2023 година.

Цена на участник - 15 лева Туровете са подобаващи за лица над 11 години.

Творчески екип, основал интерактивната апаратура " В дребния огромен свят на прилепите ":

създатели: доктор Антония Хубанчева и Гергана Димитрова

визия и интерактивни обекти: Елена Шопова

постановка: Гергана Димитрова

водещ туровете: доктор Антония Хубанчева

техническа реализация: Иво Стаменов-ОттО

видео снимане, монтаж:Боряна Пандова

анимация: Никола Налбантов

музика: Павел Терзийски, Веселин Веселинов-Еко

помощник продукция: Илияна Хубенова

Aнтония Хубанчева е Магистър еколог, приключила е Софийски университет " Св. Климент Охридски ", 2012 и бакалавър по екология и запазване на околната среда, 2010, Софийски университет `Св. Климент Охридски`. Тя е член на Центъра за проучване и отбрана на прилепите. Област на нейните научни проучвания е разпространяване, биология и екология на прилепите (Mammalia: Chiroptera); сензорна екология и поведение; консервационна биология; връзка на науката и други.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР