Валери Жаблянов е водач на листата за народни представители на

...
</TD
>Валери Жаблянов е водач на листата за народни представители на
Коментари Харесай

Валери Жаблянов, Левицата: Държавата е длъжник на Пловдив

Валери Жаблянов е лидер на листата за народни представители на Левицата от Пловдив град и на претендентите на обединяването за европейските избори. В изявление за Plovdiv24.bg той разяснява политическата конюнктура в страната и предизборната акция досега.

" Политическата конюнктура я оценяваме като множеството български жители. Обстановка, в която се основава в огромна степен съзнателно обезсърчение от политиката, от невъзможността да се промени управническия модел на страната, от невъзможността да се излезе от настоящето значително икономическо мочурище, от невъзможността да бъде преодолявана инфлацията. Всичко това сега се внушава на хората. Създава се възприятие за наложителност, бих споделил неизбежност, което освен Левицата не го споделя. Ние сме политическа мощ, която въз основата на опита на политиците, които вземат участие в нея, знаем, че това не е по този начин. Знаем, че днешният живот на българския жител се обуславя в най-голяма степен от решенията, които се взимат в Министерския съвет и Народното събрание. Затова считаме, че би трябвало да се промени съставът на Народното събрание и да има Министерски съвет, който е доста надалеч от тези, които познаваме през последните две години “ – акцентира Жаблянов.

Българските жители би трябвало да осъзнаят преди всичко, че правата са ни дадени, с цел да ги използваме и не би трябвало непринудено да се отхвърляме от тях.

" Големият въпрос е можем ли да променим ориста си. Можем, с дружни старания. Каква е посоката? На първо място това е вътрешното ни положение като общество. Материалното разделяне в нашето общество доближиха галактически размери. Няма по-разделено в веществен проект общество в Европа от българското. Вече е заплашен достъпът до опазване на здравето на цели региони от страната. 

Министерския съвет не знае какво да прави с висшето обучение – преди 3 месеца господин Денков предложи анулация на университетските такси, ректорите скочиха като споделиха, че не могат да вържат бюджета без студентските такси, а в това време в Конституцията написа, че образованието е гратис. 

Това е резултат от водената политика или от неналичието на политика. Всички въпроси, сложени на масата, обрисуват нуждата от нова вътрешна политика в региона на образованието, стопанската система, вложенията, приходите, налозите “ – разяснява той.

Жаблянов е безапелационен, че досегашният ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен носи директна отговорност за това, което е Европа през днешния ден – с понижаващ витален стандарт, с съвсем непрекъснати митинги на фермери, с проблеми в разнообразни браншове и то не в Източна, а в Западна Европа. " Носи тежестта на сегашната икономическа политика води към войната в Украйна. Отговорът " Защо Европа е в такова положение, една част от него се корени в връзките на Европейски Съюз с Русия “ – счита той.

Българският политик е оптимист, че в Европа от ден на ден се чуват трезви гласове, че поддръжката и присъединяване във войната е в прорез с ползите на всеки европейски жител.

Жаблянов разяснява в изявлението отношението на българските жители към политиката и изборите и за какво са резервирани, както и каква опция предлага автентичнoто ляво обединяване на България.

Конкретно за Пловдив показва, че страната е дебитор на града. Смята, че паметникът Альоша е един от знаците му и би трябвало да остане на мястото си, а не да се вършат опити да се реалокира в Музей на социалистическото изкуство.

Левицата! взе участие в изборите на 9 юни с бюлетина №19. Може да подкрепите Валери Жаблянов с преференция 101.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!


За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР