В заседателната зала на Община Пловдив се проведе заключителната пресконференция

...
</TD
>В заседателната зала на Община Пловдив се проведе заключителната пресконференция
Коментари Харесай

В Пловдив се отчетоха по проект за намаляване на бедността сред децата

В заседателната зала на Община Пловдив се организира заключителната конференция по план " Общностен център за деца и фамилии - Пловдив “, който се извършва на съображение Договор №BG05М9ОР001-2.004- 0056-С01 за даване на безплатна финансова помощ по ОПРЧР 2014 – 2020г., подписан с Министерството на труда и обществената политика.

Целта на плана е предварителна защита на общественото изключване, понижаване на бедността измежду децата посредством интегрирани услуги за ранно детско развиване, ориентирани към деца до 7-годишна възраст от уязвими групи, включващи деца с увреждания и техните фамилии, както и бъдещи родители. Отчетът направиха заместник-кметът и ръководителят на плана Веселина Ботева, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Работата по плана завършва до края на месеца и от 1 юли става делегирана държавна активност, с целия пакет услуги, с държавно финансиране и с поддръжката на община Пловдив, заяви Ботева. 

В последните години се следи увеличение на случаите на увреждания. Търсенето се усилва и пред нас стои предизвикването да сме още по-отворени и да надграждаме, сподели тя. 

В общностния център в помощ на децата с увреждания са ангажирани медицински екипи и обществени служащи, които всекидневно са полагали старания за тях.

Друго направление по плана е било ориентирано към самостоятелна педагогическа активност за деца с увреждания като извънкласни занимания. 

За бъдещите първокласници с компликации в образованието през 2017, 2018 и 2019 да проведени двумесечни летни учебни заведения, с цел да им се даде еднакъв старт с останалите деца. Заради коронавирус пандемията тази активност обаче е била прекъсната през 2020 г. 

Екипът по плана ще направи цялостен доклад за услугите и резултата върху участниците в процеса. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР